Skandaal Rumeenias: võimupartei nõunik avaldas fotomontaaži natsikiivriga presidendist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rumeeniat valitsevad sotsiaaldemokraadid on viimasel ajal mitmel puhul seostanud president Klaus Iohannist pahatahtlikult natsidega, kasutades ära tema saksa päritolu.
Rumeeniat valitsevad sotsiaaldemokraadid on viimasel ajal mitmel puhul seostanud president Klaus Iohannist pahatahtlikult natsidega, kasutades ära tema saksa päritolu. Foto: Francois Lenoir / Reuters / Scanpix

Rumeenia võimuerakonna Sotsiaaldemokraatliku Partei ühe piirkondliku juhi nõunik avaldas sotsiaalmeedias manipuleeritud foto riigi presidendist Klaus Iohannisest, kellele oli pildil pähe sätitud haakristidega kiiver. 

Parteinõunik Constantin Guguianu pani skandaali tõttu täna ameti maha ja lahkus erakonnast, teatas sotsiaaldemokraatide haru Vrancea maakonnas.

Erakond distantseeris end Guguianu loomingust ja rõhutas, et mõistab taolise käitumise kindlalt hukka.

Pilti kritiseeris ka Elie Wieseli nimeline riiklik holokaustiuuringute instituut, kelle hinnangul võivad sellist käitumist hakata matkima ka teised.

Guguianu kustutas hiljem fotomontaaži sisaldanud postituse.

Viimastel kuudel on mitu sotsiaaldemokraatide kõrget juhti, kaasa arvatud kaks ministrit, pilganud Iohannist ja seostanud teda natsidega. Iohannis on etniline sakslane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles