Galerii: Maakri tänavale hakkab kerkima 95-meetrine kõrghoone (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Capital Mill arendab Tallinna kesklinna Maakri tänavale 26-korruselise kõrghoone Skyon, millele väljastati ehitusluba. Kaks aastat kestev ehitus algab selle aasta esimeses kvartalis.

Aadressile Maakri 30 kerkiva Skyoni kõrgus maapinnast saab olema 95 meetrit, mis teeb sellest piirkonna ühe kõrgeima hoone. Capital Milli ehitusjuhi Silver Neemelo sõnul võimaldab ehitusluba ambitsioonika kõrghoone rajamisega algust teha.

«Eeltööd Skyoni ehitamise alustamiseks on lõpusirgel ja lähikuudel oleme valmis ehitusega alustama,» ütles Neemelo. «Sügisel viisime tulevase pilvelõhkuja kohal läbi arheoloogilised väljakaevamised, kust tuli päevavalgele 17. sajandist pärit haruldasi münte, pandlaid, sõrmuseid ja teisi esemeid. Katsime sellega väikse lünga pealinna ajaloos ning nüüd oleme valmis võtma silmapaistva koha Tallinna siluetil.»

Capital Milli tegevjuht Igor Mölder ütles mullu BNSile, et hoone ehitusmaksumuseks võib hinnanguliselt kujuneda umbes 20 miljonit eurot, kuid see võib muutuda.

Skyon ehitatakse keskkonnasäästlikkust tõendava sertifikaadi LEED Gold nõuete järgi, millega jätkatakse sadamaalal ärihoonetega Navigator ja Explorer alustatud teed.

Tornimäele rajatava kõrghoone Skyon autoriks on Eestis ja rahvusvaheliselt tunnustatud KOKO arhitektid, kes on teiste rajatiste kõrval näiteks EXPO 2000 Eesti paviljoni autorid.

«Tornimäe on asukohana eriline ja prestiižne, mis seab igale uuele hoonele kõrged ootused. Meie ambitsioon on neile mitte ainult vastata, vaid tuua siia kvaliteet, mis kujuneks uueks standardiks,» lisas Neemelo.

Skyoni eripäraks on eri suuruse ja paigutusega aknad, mis annavad dünaamilise tulemuse, tagades samas ka energiatõhususe. Leedvalgusribad fassaadielementide vahel loovad pimedal ajal efektse kuvandi. Maakri ja Tornimäe tänava nurgal olev 11,5 meetrit kõrge peasissepääs ja fuajee ulatub läbi kolme korruse.

Capital Milli teatel on Skyon ideaalne valik väikestele ettevõtetele, kes soovivad ajakohaseid, kvaliteetseid ja mõistliku töökohahinnaga südalinna bürooruume. Maja üüripind on kokku 8200 ruutmeetrit. Hoone 2.–4. korruse üüripind on kokku 1813 ruutmeetrit, mis teeb need sobivaks just suuremate ettevõtete jaoks. Torniosas alates 5. korrusest algavad tüüpkorruste üüripinnad suurusega 302 ruutmeetrit.

Väikseimate büroode suurused algavad 34 ruutmeetrist ning neis on olemas kõik kontori jaoks vajalikud mugavused ja funktsionaalsused: ruum neljale töökohale ja neljale inimesele nõupidamiseks, tualett ning lisaks on võimalik üürida büroo koos köögimööbliga. Maa-alustel korrustel asuvad parkimiskohad ning ruumid jalgratastele, tualetid ja dušid.

2008. aastal asutatud Capital Mill OÜ investeerib ärikinnisvara projektidesse Eestis, Lätis ja Leedus.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles