Video: Afganistani talendisaatest leiti Kanada peaministri teisik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljude televaatajate meelest sarnaneb Afganistani talendisaates osalev Abdul Salam Maftoon (paremal) Kanada peaministrile Justin Trudeaule.
Paljude televaatajate meelest sarnaneb Afganistani talendisaates osalev Abdul Salam Maftoon (paremal) Kanada peaministrile Justin Trudeaule. Foto: WAKIL KOHSAR / AFP / SCANPIX

Afganistani talendisaates osalenud pulmalaulik Abdul Salam Maftoon pälvis lisaks lauluhäälele tähelepanu sellega, et on äärmiselt sarnane Kanada peaministrile Justin Trudeaule. 

Afganistani talendisaates osalenud Maftoon sai tänu saatele riigis väga kuulsaks. Ent seda mitte niivõrd tänu oma lauluoskusele, kuivõrd asjaolule, et ta on äärmiselt sarnane Kanada peaministriga. Naljatledes kutsutakse teda isegi Trudeau kadunud kaksikvennaks.

Pulmalaulik Maftoon on pärit Afganistani kirdeosast, kaugest Badakhshāni provintsist. Kanada peaministrist Justin Trudeaust kuulis ta esimest korda siis, kui Afganistani talendisaade esimest korda tema sarnasuse ministriga välja tõi.

29-aastane Maftoon loodab, et võrdlus ühe kõige kenamaks peetava maailma liidriga toob talle talendisaates rohkelt hääli.

«Inimesed on unustanud minu nime, nüüd kutsuvad nad mind lihtsalt Justin Trudeauks,» ütles Maftoon uudisteagentuurile AFP. «Ma ei teadnud Trudeaust mitte midagi hetkeni, mil nägin sotsiaalmeedias pilte, mis tõid välja meie sarasuse. Arvan, et see on suurendanud minu võidušansse poole võrra.»

Seni on Maftoon teeninud elatist laulmise ja pillimänguga, peamiselt on ta esinenud pulmades, et pidada üleval oma abikaasat ja nelja last. Ta loodab, et tema kuulsus suureneb märgatavalt seoses sarnasusega Trudeaule ja et tänu kuulsusele hakkab ta ka rohkem raha teenima. 

Maftoon ei varja, et sooviks sõita Kanadasse ja ministriga kohtuda.

«Ma tahan temaga kohtuda, kui ta vaid seda sooviks, sest ta on rahvusvaheliselt tuntud inimene ja mina olen vaene mees kaugest Afganistani piirkonnast,» ütles Maftoon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles