Chagast e. mustast pässikust eliksiiri tootja kaasab maailmaturgudele minekuks oma fännid

Chaga Health
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Chaga Health

Chaga OÜ juht ja looja Siim Kabrits usub, et Eesti visiitkaardiks väljaspool kodumaa piire on meie puhas õhk, vesi ja loodus. Seetõttu on ta otsustanud Elemental Eliksiiriga viia Eesti konkurentsieelise laia maailma ja võtab sellele teekonnale kaasa chaga fännid.

Chaga Health Elemental Eliksiir (www.chagahealth.eu) on Siimu ja tema meeskonna välja töötatud toidulisand, mis sisaldab musta pässikut, erinevaid ravimtaimi ja aitab tugevdada inimese immuunsussüsteemi. Must pässik ehk chaga on aastasadu meie esivanemate poolt kasutusel olnud raviseen, mis aitab tõsta keha toonust ning millel usutakse olevat raskete immuunsushaiguste vastane toime.

Siim Kabrits on aastaid tegutsenud kodumaiste marjade ekspordiga ning seetõttu näinud, kuidas ülejäänud maailm soosivalt meie Eestimaisesse loodusess suhtub. „Reisides näiteks Aasias, on näha, kuidas puhas õhk ja vesi muutuvad järjest kriitilisemaks ja kättesaamatumaks ressursiks. Meie jaoks on see iseenesest mõistav, et saame metsas kasvanud mustikaid süüa või juua allikavett. Hiinas või Indias on selline vabadus võimatu,“ räägib Siim.

Suurtele turgudele minekuks valmis

Elemental Eliksiir sündiski Siimu enda perekonnas kasutusel olnud retsepti alusel. „Minu vanaema sai tänu eliksiirile palju jõudu raske haigusega võitluses ja tarbijatelt saadud tagasiside põhjal sündiski otsus pakkuda eliksiiri laiamale publikule,“ tutvustab Siim chagat sisaldava toidulisandi sünnilugu. Olles kodumaise tarbija poolehoiu võitnud, on Siimu meeskonnal plaan ja soov viia lähiajal Elemental Eliksiir kodumaa piiridest väljapoole. Selleks otsustati ühineda Funderbeam ühisrahastusplatvormiga, mis pakub investoritele võimaluse osa saada chaga eduloost.

„Funderbeami ühisrahastuse platvorm annab võimaluse meie toote fännid kaasata ettevõtte tuleviku kujundamisse. Eliksiiri klientidel on usku Eesti loodustoodete ainulaadsusese. Nüüd on neil võimalus kaasa lüüa, meiega koos piire nihutada ja viia chaga uutele turgudele,“ avab Siim rahastusplaanide tagamaid.

Tegevjuht Siim Kabrits
Tegevjuht Siim Kabrits Foto: Chaga OÜ

Võitlus puhaste loodusressursside nimel

Ka Funderbeam’i Balti regiooni juht Ardo Mardisoo usub, et Eesti loodus on väga tugev konkurentsieelis. „Meie puhas loodus on e-riigiga võrreldav müügiargument juba täna, kõik sõltub sellest, kui suur on kontrast kohalike olude ja meie pakutava vahel,” sõnab Ardo ja lisab: “meie regiooni investoritele võib puhas loodus olla liialt iseenesestmõistetav ning paljud ei mõtle sellest veel ärilises kontekstis, ent globaalselt on võitlus puhaste loodusressursside nimel juba alanud.”

Mardisoo sõnul jõuab Funderbeam platvormile keskmiselt igas kuus 50-60 rahastusvajadusega ettevõtet. “Nendest kolmandikuga tutvume ka lähemalt ning meie hindamiskomitee valikusõelale jääb lõpuks 4-8 projekti kuus,” märgib Funderbeami juht. “Kui paljud nendest projektidest avalikult raha tõstma hakkavad, sõltub lõpuks sellest, kas suudetakse täita avalikuks kampaaniaks vajalikud eeltingimused - võimekus enda äri arusaadavalt kirjeldada, kampaania juhtinvestori olemasolu ning suutlikkus koguda investorite eelhuvi ka enne avalikku kampaaniat,” loetleb Mardisoo eeltingimusi edukaks raha kaasamise kampaaniaks.

„Chaga puhul jäi Funderbeamile silma just see, kui hästi on nad koduturul oma tooteid müünud ja teinud ka esimesi samme välisturgudele minekuks. Selleks on nad kaasanud oma meeskonda ka vajalikud müügi- turunduse- ja tootearendusevaldkonna eksperdid. See suurendab tõenäosust, et Chaga suudab oma eesmärke täita,“ räägib Mardisoo.

Siim Kabrits usub, et viie aasta pärast on Elemental Eliksiir jõuliselt esindatud kolmes suures piirkonnas- Aasias, Põhja-Ameerikas ning Euroopas. „Mida aeg edasi, seda enam lisandub Eesti narratiivile edukast e-riigist meie puhas loodus. See on meie väärtuslikum loodusvara ja visiitkaart tulevikus,“ usub Kabrits.

Funderbeam loob võimaluse igale soovijale olla investor. Täna  kaasatakse ettevõttesse nii suur- kui ka väikeinvestoreid. Investeeringu summa on alates 500eur. Investeerimisvõimalusega tutvu lähemalt siin: https://www.funderbeam.com/syndicate/chaga

Copy
Tagasi üles