Eestis 60 000 alkoholisõltlast: Confido ostab sõltuvusravikliiniku

Marilin Vikat
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoholisõltuvuse küüsi satuvad inimesed kõikidest ühiskonnakihtidest.
Alkoholisõltuvuse küüsi satuvad inimesed kõikidest ühiskonnakihtidest. Foto: PantherMedia/Scanpix

«Tehingu tulemusel sünnib Tallinna kesklinna laiapõhjaline sõltuvushäiretega tegelev keskus, kus abivajajaid hakkab aitama kogemusnõustajatest, arstidest ja teistest spetsialistidest koosnev meeskond,» sõnas Confido Healthcare Groupi juhatuse liige Hannes Danilov.

Confido Healthcare Group omandas täna enamusosaluse sõltuvusravikliinikus TSF Kliinik, mille senine juht Kaja Heinsalu asub juhtima tehingu järgselt tekkivat Confido Sõltuvusravikeskust. 

Hannes Danilovi sõnul on TSF Kliiniku ost üks samm Confido 15 miljoni euro suurusest laienemiskavast.

«Sõltuvusega inimene vajab lisaks nõustamisele sageli teiste ekspertide abi, näiteks psühhiaatri või psühholoogi nõu unetuse või ärevushäiretega võitlemisel. Seda kõike saame neile nüüdsest ühes kohas ja diskreetselt pakkuda,» tähendas Danilov. 

Kuna alkoholism on Eestis levinuim sõltuvushäire, on uues keskuses narko- ja ravimisõltuvuse kõrval suurim osakaal alkoholisõltuvuses inimeste aitamisel. Danilov kinnitas, et kuigi Eestis on viimasel paaril aastal tehtud sõltuvusravi arendamisel suuri edasiminekuid, jõuab hinnanguliselt 60 000 alkoholisõltlasest riiklikule ravile vaid murdosa. «Ravile pöördumise vähese aktiivsuse üheks põhjuseks on hirm sildistamise ees, kuna sõltuvus ei küsi rahakoti paksust või sotsiaalset staatust ning selle küüsi langevad inimesed kõikidest ühiskonnakihtidest,» selgitas Danilov erakliiniku eeliseid diskreetsuse tagamisel. 

Confido Sõltuvusravikeskusest saab osa Confido Vaimse Tervise Keskusest ja seda  hakkab juhtima TSF Kliiniku senine juhataja ja tunnustatud nõustaja Kaja Heinsalu. Tema sõnul on kahe tegevusaasta jooksul nõudlus sõltuvusravi järele pidevalt kasvanud ning kliiniku patsiendiuuringute põhjal on rahulolu pakutava teenusega olnud väga kõrge. «Meie peamiseks eesmärgiks on aidata alkoholi-, narko- ja ravimisõltlaseid viisil, mis aitaks üle saada häbist, mõista sõltuvuse olemust ning pakkuda süsteemset toetust tervele perele,» rääkis Heinsalu, lisades, et Confidoga liitumise tulemusel saavad kogemusnõustajad koostöös arstidega ja teiste spetsialistedaga pakkuda veelgi tulemuslikumat ravi, mis vastab parimale rahvusvahelisele praktikale. 

Confido Sõltuvusravikliinikus toetutakse 12 sammu nõustamisprogrammile, mis on tõenduspõhiselt tunnistatud efektiivseimaks sõltuvusest taastumise meetodiks. Programmi eripärana on nõustajatel isiklik taastumiskogemus, mis tagab suurema empaatiavõime ning aitab paremini mõista, mida sõltuvusega võitlev inimene läbi elab. Iga patsiendi jaoks töötatakse välja individuaalne raviplaan, mis sisaldab lisaks nõustamistele ja grupisessioonidele iseseisvaid töid ning ka füüsilist treeningkava. Ravi pakutakse eesti ja vene keeles. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles