Hispaanias alustati operatsiooni terrorirünnakut kavandanud rühmituse vastu (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kataloonias alustati politseioperatsiooni rühmituse vastu, mida kahtlustatakse terrorirünnaku kavandamises.
Kataloonias alustati politseioperatsiooni rühmituse vastu, mida kahtlustatakse terrorirünnaku kavandamises. Foto: Lluis Gene / AFP / Scanpix

Hispaania politsei alustas täna varahommikul terrorivastast operatsiooni, mille raames tabati mitu terrorirünnakut kavandanud rühmituse liiget.

Barcelonas ja Igualadas vahistati politseireidi käigus kaks inimest, teatas Kataloonia politsei pressiesindaja Mossos d'Esquadra uudisteagentuurile AFP.

«Rühmituse eesmärk oli korraldada rünnak, aga me alles uurime võimalikke kohti, kus see toime panna kavatseti,» ütles ta ja lisas, et välistatud pole rohkemate inimeste vahistamine.

Täna varahommikul alguse saanud politseioperatsioonist võttis osa üle saja politseiniku, kes korraldasid üheaegselt läbiotsimise viies majas Barcelonas ja kuues majas Igualadas.

Sündmuskohal viibinud AFP ajakirjaniku sõnul turvasid maskides politseinikud üht maja Barcelona kesklinnas, samal ajal toodi hoonest välja kaste ja kotte.

Politseioperatsioon korraldati Hispaania kohtu poolt seoses juurdlusega, mille raames uuritakse terrorismikuritegusid ja organiseeritud kuritegevust.

Barcelona julgeolekuametkonnad suurendasid detsembris valmiduse astet pärast seda, kui USA välisministeerium hoiatas, et pühade ajal plaanitakse seal terrorirünnakut.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles