Fun Slaalom: kaks võistlust ühe päevaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boris Ljubtšenko, 2019. aasta maailmameister jääsurfi lühiraja slaalomis ja kursisõidus
Boris Ljubtšenko, 2019. aasta maailmameister jääsurfi lühiraja slaalomis ja kursisõidus Foto: Enda Pärisma

Laupäeval toimus Läänemaal Topul Talisurfi Fun Slaalomi järjekordne võistluspäev. Seekord sai läbi viidud lausa kaks võistlust: üks slaalomi ja teine kursisõidu distsipliinis.

Head jääolud ja ilus ilm meelitasid kohale 18 osalejat. Tuul oli küll vaiksem, kui prognoos algselt lubas. Sellest hoolimata jagus võistluslusti kogu päevaks. Asjade pakkimine ja auhinnatseremoonia lükkus talve lühema päeva tõttu pimedasse.

Vaiksem ilm sobis eriti hästi noortele. Seekord oli stardis koguni viis noorsurfarit, kellest kolmele on käesolev talv esimene võistlushooaeg. Tegu on noortega, kellel on ala vastu tõsine huvi, ning kes ei visanud purje jääle ka siis, kui sõit ei kulgenud kõige sujuvamalt. Võistlus oli noortele jälle väga arendav. Seekord oli võimalus sõita suuremate purjedega – enamasti on tuul võistlustel ju tugevam ja tuleb kasutada väiksemaid purjesid. Nii oli noortel uus väljakutse, mille nad edukalt vastu võtsid. Kolm uut nime, kelle tegemistel tasub silma peal hoida, on Kaur Säärits, Jakob Heinrich Tuubel ja Lisbeth Salong.

Eesti head jääolud ja sujuv korraldus meelitas kohale ka tugevad talisurfarid Soomest – võistlus muutus rahvusvaheliseks. Meie naabrid jäid Eesti fantastilisi tingimusi nautima ja trenni tegema kogu nädalavahetuseks.

Slaalomi võistlus sai vahelduse mõttes seekord korraldatud vanas fliitidest tõusmiste-langemiste süsteemis. Põnevust jätkus kõikidele tasemetele. Proffid konkureerisid kõrgemas fliidis ja Funi-le kohaselt ei jäänud kõrvale ka kõige nõrgemad, kes ehk ei tahagi liiga kiiresti sõita.

Slaalomi etapi võitis kolme sõidu võiduga Boris Ljubtšenko. Teise koha sai Meelis Rang ja kolmandaks jäi nüüd juba kogenud noorvõistleja Raul Mihkel Anton.

Naiste arvestuse võitis soomlanna Marianne Rautelin. Teise koha saavutas Betti Vainküla ja kolmandaks tuli Liisa Aasma.

Noorte arvestuse võitis Raul Mihkel Anton. Järgnesid Joonas Väär ja Kaur Säärits. Kõik noored on NYCS Purjetamiskooli kasvandikud.

Fun Slaalom II etapi tulemused (slaalom).

Peale lõunapausi peetud kursisõidu võistlusel kasutati Eestis esmakordselt kombineeritud rada, kus allatuule rajalõigule lisati mõned slaalomi märgid. Nii ei muutunud distants liiga üksluiseks, oma põnevust lisas veel päris päeva lõpus suunda muutev tuul ning kerge lumesadu.

Kursisõidu medalid jagunesid järgmiselt:

Kolme sõidu võiduga noppis ülekaalukalt esikoha noor talent Raul Mihkel Anton. Teiseks tuli Tõnis Salong ja kolmandaks Meelis Rang.

Naiste arvestuse võits soomlanna Marianne Rautelin, järgnesid Betti Vainküla ja verinoor Lisbeth Salong.

Noorte järjestuse võitis Raul Mihkel Anton. Teiseks tuli Joonas Väär ja kolmandaks Kaur Säärits.

Fun Slaalom III etapi tulemused (kursisõit).

Sarja kokkuvõttes asub kolme peetud etapi järel liidrikohal Tõnis Salong. Talle järgnevad Raul Mihkel Anton ja Boris Ljubtšenko.

Fun Slaalom 2019 – kelgu klassi koondtulemused.

Fotod ja tekst Enda Pärisma.

Tulemused Tõnis Kask.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles