Kreml: väited Putini-Trumpi salakokkuleppest on vandenõuteooria (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene riigipea Vladimir Putin ja USA president Donald Trump novembri lõpus Argentinas.
Vene riigipea Vladimir Putin ja USA president Donald Trump novembri lõpus Argentinas. Foto: MARCOS BRINDICCI / REUTERS / Scanpix

Kremli pressisekretär Dmitri Peskov nimetas Ühendriikides levivaid kartusi, et USA presidendil Donald Trumpi ja Vene riigipead Vladimir Putinit seob salakokkulepe, vandenõuteooriaks.

«See on vandenõuteooria, millel ei ole tegelikkusega mingit pistmist," sõnas Peskov usutluses ajalehele Argumentõ i Faktõ. "USA on sattunud enda jaoks ainulaadsesse olukorda: seal on lõhestunud nii ühiskond kui valitsus ja selle tulemusel on kujunenud keerulised olud, milles Trumpil tuleb töötada."

Ta ei nõustunud seisukohaga, et USA Vene-vastased sanktsioonid on lullitamine. «See ei ole lullitamine, vaid väga tõsine asi. Näiteks ähvardatakse meid sidepiirangutega seoses Nord Stream 2 projekti elluviimisega. See on varjamatu katse tagada Vene gaasist kallimale USA veeldatud gaasile selge eelisolukord ja sundida eurooplased ostma nimelt seda,» tõi pressisekretär näite. 

Samas ei ole Venemaal hoobi sundida Ameerika Ühendriike sanktsioonipoliitikast loobuma, nentis ta, kuid tõdes, et Ühendriikide surve ei kanna nagunii vilja. 

«Vaatamata sellele, et USA on maailma suurim majandus, ei ole neil vahendit, millega sundida Venemaa loobuma iseseisvast poliitikast. USA ei saanud selle ülesandega hakkama isegi kaasates sellist kõikvõimalike piirangute arsenali. Sanktsioonid ei ole midagi muutnud!» ütles Peskov.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles