Legendaarne väravavaht teatas sportlaskarjääri lõpetamisest

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petr Cech
Petr Cech Foto: David Klein / Sportimage/PA Images

Londoni Arsenali jalgpallimeeskonna väravavaht Petr Cech teatas, et lõpetab käimasoleva hooaja järel sportlaskarjääri.

36-aastane tšehh liitus Arsenaliga kolme ja poole aasta eest linnarivaal Chelseast, kus Cech mängis koguni 11 aastat. «Olen mänginud Inglismaa Premier League’is 15 aastat ja võitnud kõik võimalikud trofeed. Tunnen, et olen saavutanud kõik, mida tahtsin saavutada,» kommenteeris Cech. «Ma jätkan rasket tööd Arsenalis ja loodetavasti võidan sellel hooajal veel ühe tiitli,» lisas ta.

Cech alustas profikarjääri 1999. aastal kodumaaklubis Blšany Chmel, kust siirdus Praha Spartasse ja seejärel Prantsusmaa ja Rennes’ kaudu juba Inglismaale. Rahvuskoondist esindas Cech aastatel 2002-2016 kokku 124 korda. Inglismaa Premier League’is on tal kirjas 443 kohtumist. «See on minu 20. hooaeg profisportlasena ja ma tunnen, et praegu on õige aeg teatada karjääri lõpetamisest,» lausus Cech.

Cechi sportlaskarjääri jäävad kaunistama neli Inglismaa meistritiitlit, neli Inglismaa karikat, kolm Inglismaa liigakarikat, kaks Inglismaa superkarikat, üks Euroopa liiga ja üks Meistrite liiga triumf. Arsenaliga võitis Cech kaks korda Inglismaa superkarika ja korra Inglismaa karika.

2006. aastal sai Cech raske trauma, kui toona Chelsea ridades mänginud puurilukk põrkas mängus Readinguga kokku poolkaitsja Stephen Huntiga, mille tagajärjel tuvastasid arstid väravavahil koljuluumurru ja sellest ajast alates on Cech väljakul kandnud peakaitset. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles