Linlane võttis Audiga lumevalli sõitnud purjus juhilt autovõtmed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purjus autojuht sõitis enda Audiga hange. Peatunud Audist võttis üks linlane autovõtmed, et alkoholijoobes juht ei saaks sõitu jätkata.
Purjus autojuht sõitis enda Audiga hange. Peatunud Audist võttis üks linlane autovõtmed, et alkoholijoobes juht ei saaks sõitu jätkata. Foto: Kristjan Teedema

Teisipäeval kell 13 laekus politseile järjest mitu teadet Tartus Pikal tänaval juhtunud õnnetusest – purjus juht oli oma Audi sõiduteelt lumehange juhtinud. 

Veel enne, kui politseipatrull sündmuskohale jõudis, oli üks linlane nähtule reageerinud ning Audi juhilt sõiduki võtmed ära võtnud. Politseinikud tuvastasid kohapeal, et Audit juhtinud 40-aastane mees oli raskes alkoholijoobes. Ta peeti kinni ning toimetati arestimajja.

Purjus juht ega ükski kõrvaline inimene vahejuhtumis viga ei saanud.

Tartu avariipolitseinik Mart Alupere tõdes, et tegu oli õnneliku õnnetusega, sest keegi ei saanud viga ning kahjustusi sai üksnes auto. «See aga ei õigusta kuidagi nii vastutustundetut käitumist, nagu seda on purjuspäi rooli istumine. Ainuüksi eelmisel aastal põhjustasid joobes sohvrid Eestis üle poole tuhande avarii, milles hukkus 12 inimest. Joobes juhtimine on liikluses üks suurimaid ohtusid,» toonitas Alupere.  

Alanud aastal on ainuüksi Tartumaal juhtunud joobes juhi süül juba neli liiklusõnnetust. Õnneks ka neis pole inimesed viga saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles