Tarmo Pikner: millisesse ilmakaarde vaatavad meie erakonnad?

Tarmo Pikner
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakond.
Reformierakond. Foto: Urmas Luik

Milline avatud ühiskond meil on! Iga ilmakaare vahel saab valida. Selline oli «super-nädalavahetuse» tulemus, kui valimisprogrammidega tulid välja koguni neli erakonda.

Vaid kagusuunas ei soovitanud Reformierakonna esimees Kaja Kallas liikuda, sest seal on Moldova ja kes küll tahaks nende saatust jagada. Mina oleksin võrdluseks võtnud hoopiski loodesuuna, kus tubli Norra kuningriik võiks meile etaloniks olla.

Ah, mis ma ikka keerutan ja ütlen otsekohe välja – Keskerakonna (edasi-tagasi) ja Reformierakonna (itta-läände) programmid olid äravahetamiseni sarnased, nii, et nende lugemise ajal tuli pidevalt pealkirja jälgida, kummaga tegemist. Tõsi, oli üks erinevus. Kui Reformierakond lubas aktsiisimaksud uuesti alla tuua, siis keskerakond lubas selle osa meie riigieelarve tuludest edaspidigi Läti riigile kinkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles