«Tere tulemast Uudo Sepa kitarritundi!»

Eestimuusika.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Niiviisi kutsub Uudo Sepp vaatajaid koos temaga mängima lugu «Võitmatu.» Uudo valis õpetamiseks selle loo, kuna tema sõnul tahab iga inimene olla just enda alal võitmatu.

Uudo alustab oma kitarritundi salmiosa akordide selgeks õpetamisega. Esimene kord näitab ta akordid ühe kaupa ette, mis ilmuvad ka samal ajal joonistena vaataja jaoks ekraanile, ning seejärel mängib üksinda partii ette. 

«Ja vaikselt võime koos proovida... mina, sina, nüüd!» annab Uudo hoogsalt märku, et nüüd saab ka vaataja koos temaga mängida.

Pärast salmi õpetab Uudo refrääniosa akordid selgeks. Ta innustab kodus mängimist järgi proovima ning räägib juurde, kuidas tema kitarriõpingud alguse said: «ma õppisin kitarri kodus samamoodi nagu teie seal video ees.» Uudo esimene lugu kitarril, mida ta video järgi iseisevalt õppis, oli «Sweet home alabama», mida esitas esmakordselt 1973. aastal Florida rokkbänd Lynyrd Skynyrd.

«Pöial pihku ja loodan, et sellest videost oli teile abi!» soovitas Uudo Sepp viieminutilise kitarritunni lõpus.

Copy
Tagasi üles