Kohtla-Järve loovutas suuruselt neljanda linna tiitli Pärnule

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade suvisele Kohtla-Järvele.
Vaade suvisele Kohtla-Järvele. Foto: www.kjlv.ee

Väheneva elanikearvu tõttu oli Kohtla-Järve sunnitud  mõne aja eest loovutama oma suuruselt neljanda linna tiitli Pärnule. Elanike arv väheneb jätkuvalt pea kõigis teistes Ida-Virumaa omavalitsustes.

Rahvastikuregistri andmetel vähenes elanike arv enamikus Ida-Viru omavalitsustes, veidi on suutnud elanikke juurde meelitada jõukas Mäetaguse vald, kuhu on lisandunud 24 inimest, kirjutab Põhjarannik.

Kõik suuremad Ida-Virumaa linnad on aastaga kaotanud elanikke rohkem kui ühe protsendi, nii jäi Narva vaesemaks 742 ja Kohtla-Järve 487 inimese võrra.

Kui Kohtla-Järve oli aastaid suuruselt neljas linn Eestis, siis viimastel aastatel toimunud elanike äravoolu tõttu on keemikute linn loovutanud selle koha Pärnule, kus elab nüüd juba üle 1300 inimese rohkem kui Kohtla-Järvel.

Rahvastikuregistri andmetele elab 2. jaanuari seisuga Kohtla-Järvel 42 096 inimest ja pärnakaid on aga 43 444.

Ida-Virumaa elanikkond on vähem kui 20 aasta jooksul kahanenud rohkem kui 50 000 inimese võrra.

Kõige aktiivsem maakonnast lahkumise periood oli 1990. aastate alguses. Ent ka viimastel aastatel on elanike arv olnud jätkuvalt langustrendis, kõikudes ühe tuhande kuni nelja tuhande piires.

Selle aasta 1. jaanuari seisuga elas Ida-Virumaal 168 136 inimest, mis on ligemale kahe tuhande võrra vähem kui aasta tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles