VIDEO JA GALERII: Narvast 20 kilomeetri kaugusel sai Vene keemiatehase plahvatuses viga neli inimest (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti piirist umbes 20 kilomeetri kaugusel Leningradi oblastis toimus keemiatehases võimas plahvatus, milles sai esialgsetel andmetel viga neli inimest.

Venemaal Kingissepa rajoonis toimus täna ennelõunal keemiatehases plahvatus, milles sai uudisteagentuuri RIA andmetel viga neli inimest. Kõik neli vigastatut on haiglasse toimetatud. 

Plahvatus purustas Leningradi oblastis täielikult tehase Poliplast-3 tootmishoone, edastas oblasti kuberner Aleksandr Drozdenko suhtlusvõrgustikus. 

«Rususid koristatakse, kahekorruseline tootmishoone purunes täielikult. Hukkunuid ei ole. Töötab operatiivstaap,» kirjutas kuberner.

Drozdenko täpsustas, et plahvatus toimus monteerimistööde ajal ohutustehnika nõuete rikkumise tõttu. «Esialgsetel andmetel süttis ketaslõikurist tulnud sädemest hoones asunud salpeeter,» lisas Drozdenko. 

Videotel on näha Poliplasti keemiatehasest paksu suitsusammast tõusmas. Väidetavalt oli tunda plahvatuse lööklainet kuni kilomeetri kaugusel. Tehas asub Eesti piirist vähem kui 20 kilomeetri kaugusel.

«On teatatud umbes neljast kannatanust. Hädaolukordade ministeeriumi, arstide, politsei, tsiviilkaitseministeeriumi juhtkonna ja Kingissepa administratsiooni hädaolukordade eksperdid ning keskkonnajärelevalve teenistus on saadetud sündmuskohale,» teatasid ametnikud varem.

Ida päästekeskuse pressiesindaja sõnul on päästeameti erikeemia grupp teel Narva mõõtma, kas õhus on kahjulikke aineid. Olukorral hoitakse silma peal. Keskkonnainspektsioonist kinnitati, et praeguste tuultega pole ohtu, et mürgine suits võiks Eestisse levida.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles