RÜE senised juhid kandideerivad Vabaerakonna nimekirjas (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pavo Raudsepp.
Pavo Raudsepp. Foto: Arvet Mägi

Rahva Ühtsuse Erakonna (RÜE) senine esimees Pavo Raudsepp ja volikogu esimees Jane Snaith kandideerivad riigikokku Vabaerakonna nimekirjas.

Mõlemad lahkusid äriregistri andmeil RÜE-st 14. jaanuaril ning Raudsepp on Vabaerakonna esinumber Lääne-Virumaal ning Snaith Ida-Virumaal.

«Ma ei ole kuhugi kadunud, ega hüljanud Rahva Ühtsuse erakonda. Nii juriidiliselt kui hingelt olen ikka erakonnaga. Liikmelisuse pidin peatama, kuna kandideerin riigikogu valimistel teise erakonna nimekirjas ja Eesti seadused teisiti ei luba,» teatas Raudsepp kolmapäeval saadetud pressiteate vahendusel.

Oktoobris tunnistas Raudsepp BNSile, et RÜE suure tõenäosusega riigikogu valimistel ressursipuuduse tõttu ei osale.

«Meie erakonnale käib ülejõu panna välja 62 500 eurot riigilõivuks ja eelmised riigikogu valimised näitasid, et vähendatud nimekirjaga pole mõtet välja minna. Meie erakond on toetanud parempoolsete väikeparteide ühinemist ja arvan, et see oleks juba hea algus näitamaks, et me oleme koostöövõimeline erakond,» lisas Raudsepp kolmapäeval.

Snaith põhjendas oma kandideerimist Vabaerakonna nimekirjas sellega, et aktiivse inimesena soovib ta ühiskonnaellu panustada, aga kuna RÜE otsustas valimistel mitte osaleda, siis tuli leida teine viis. Küsimusele, kuidas ta Vabaerakonna nimekirja sattus, ütles Snaith, et kutse tuli pigem Vabaerakonna poolt.

«Pigem nad ise kutsusid, kuna mul on nende liikmetega olnud pikaajaliselt koostööd heategevuse plaanis. Eesti on nii väike, inimesed ikka tunnevad inimesi. Nad tahtsid seda, mis on minul ja mina tahtsin jagada seda, mis minul on,» rääkis Snaith BNS-ile.

Reformierakonnast välja heidetud kunagise välisministri Kristiina Ojulandi loodud Rahva Ühtsuse Erakond registreeriti erakonnana 2014. aasta 4. septembril.

Snaithi sõnul on ta oma otsusest teavitanud ka Ojulandi.

Rahva Ühtsuse Erakond sai eelmistel, 2015. aastal toimunud riigikogu valimistel 2289 häält ehk 0,4 protsenti kõigist häältest.

Kolmapäeva lõunal teatas RÜE, et valis oma juhatuse koosolekul erakonna teiseks ase-esimeheks senise juhatuse liikme Anne Kiilaspää. Senine esimene aseesimees Hanno Karlsson jätkab ametis. Ühtlasi valis RÜE juhatus erakonna esimehe kohusetäitjateks mõlemad aseesimehed, kuna seinine esimees Raudsepp kandideerib riigikogu valimistel teise erakonna nimekirja

RÜE-l on kolmapäevase seisuga 504 liiget. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles