Mart Raudsaar: rongi rattad ragisevad (1)

Mart Raudsaar
, ajakirjandusõppejõud, Eesti Ajalehtede Liidu tegevdirektor.
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Raudsaar
Mart Raudsaar Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Mul on hea meel, et tõeks on saanud tulevik, mille saabumisse uskusin kakskümmend aastat tagasi Postimehe veergudel. Reisirongiliiklus on taas ellu ärganud varjusurmast, kuhu ta paisati toona transiitkaubaliikluse, kehva infrastruktuuri ning ebaõnnestunud erastamise tõttu. Õppisin aastail 1998–2000 Oslo ülikoolis, reisisin Skandinaavias palju rongiga ja nägin nende tohutut populaarsust. Ma ei suutnud uskuda, et meil peaks olema kuidagi teisiti.

Ma ei hakka inimesi uuel aastal ärritama Rail Balticu jutuga, kuid minu meelest on Eesti regionaalpoliitika kõige olulisem instrument (mugav) linnalähi- ja kiirrongiliiklus. Viimane viiks inimesi Tartust Tallinna tunni ajaga. Õppides minevikust, on seda võimalik korraldada mõistliku aja jooksul ning me ei pea seda ootama nagu Sagrada Família katedraali valmimist Barcelonas. Muide, nad kavatsevad selle 2026. aastaks valmis saada.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles