SDE toetab Eesti jagamist kaheks piirkonnaks (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu maaelukomisjoni esimees Kalvi Kõva.
Riigikogu maaelukomisjoni esimees Kalvi Kõva. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) fraktsioon arutas võimalust jagada Eesti eurotoetuste pärast kaheks piirkonnaks ja jõudis otsusele, et valitsusel tuleb Euroopa Liidust Eestile sellist lahendust küsida.

«Euroopa Liidu reeglid lubavad liikmesriikidel eurotoetuste taotlemisel oma riigi regioonideks jagada ja sel moel regionaalset ebavõrdsust vähendada. Eesti on selles küsimuses olnud siiani lubamatult passiivne, mistõttu on piltlikult öeldes lennanud tuulde sadu miljoneid eurosid,» ütles fraktsiooni aseesimees Kalvi Kõva, edastas erakonna pressiesindaja.

«Usume, et hea tahtmise korral on Eesti kaheks jaotamine teostatav. Seega leiame, et valitsusel tuleb pingutada selle nimel, et Eesti saaks tulevikus rohkem euroraha ja mitte otsida bürokraatlikke takistusi, miks selline variant ei sobi.»

Eesti kaheks regiooniks tegemine annaks Kõva sõnul arenguhoogu kaugematele piirkondadele ja oleks ühtlasi tõhus relv ääremaastumise vastu. 

Eesti peab 1. veebruariks esitama Eurostatile ettepanekud oma territoriaalüksuste liigituste muutmise kohta. Seda võimalust saab kasutada iga kolme aasta järel.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles