Eesti 200 juhatus viskas välja kaks kehtiva karistusega liiget (5)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti 200 valimiskongress Haven Kakumäe sadamas.
Eesti 200 valimiskongress Haven Kakumäe sadamas. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Eesti 200 juhatus arvas erakonnast välja kaks kehtiva kriminaalkaristusega liiget, kes olid erakonda astudes oma allkirjaga kinnitanud kehtiva karistuse puudumist.

«See on kahetsusväärne juhtum, kuna erakonda astumiseks oli kandidaatide avalduses punkt, kus nad peavad kinnitama, et neil ei ole kehtivat kriminaalkaristust. Meil ei olnud jõudlust kõiki inimesi põhjalikult kontrollida ja me usaldasime inimesi,» ütles erakonna aseesimees Meelis Niinepuu Eesti 200 pressiesindaja vahendusel.

Kui erakond hakkas Eesti Päevalehe ajakirjaniku päringu peale nimekirja kontrollima, siis selgus, et kaks erakonna liiget on kehtiva kriminaalkaristusega, ülejäänute karistused on kustunud.

«Mis puudutab inimesi, kelle karistused on praeguseks kustunud, siis on ebaõiglane karistada inimesi teistkordselt. Eesti 200 on liberaalne ja humaanne poliitiline jõud, kes on seisukohal, et iga inimene väärib teist võimalust,» lisas Niinepuu.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles