Pence: USA tagab Islamiriigi lõpliku lüüasaamise (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA asepresident Mike Pence.
USA asepresident Mike Pence. Foto: FAZRY ISMAIL / AFP / SCANPIX

USA asepresident Mike Pence ütles kolmapäeval, et Ühendriigid jätkavad äärmusrühmituse Islamiriik (IS) püsiva lüüasaamine tagamiseks, kuid kinnitas president Donald Trumpi plaani tuua USA väed Süüriast välja. 

«Me jääme sinna regiooni ja jääme võitlusesse ISIS-e vastu, tagamaks, et see ei tõsta enam kunagi oma hirmsat pead,» lausus Pence, kasutades IS-i alternatiivset nimekuju.

«Me kaitseme edusamme, mida meie sõdurid ja koalitsioonipartnerid on teinud,» sõnas asepresident kohtumisel Ühendriikide suursaadikutega.

Pence kinnitas Trumpi kavatsust tuua Süüriast välja seal paiknevad umbes 2000 USA sõdurit.

«Tänu vägede ülemjuhataja juhtimisele ja meie koalitsioonipartnerite vaprusele ja ohverdustele, oleme me nüüd valmis andma ISIS-e vastase võitluse Süürias üle meie koalitsioonipartneritele ja tooma meie väed koju,» lausus asepresident.

«Kalifaat on langenud ja ISIS on võidetud,» lisas ta, viitamata kolmapäevasele rünnakule Süüria põhjaosas, kus hukkus ka Ühendriikide sõjaväelasi.

Washingtoni juhitav rahvusvaheline koalitsioon kinnitas kolmapäeval USA sõdurite hukkumist Süüria põhjaosas Manbiji linnas korraldatud rünnakus, mille eest võttis vastutuse IS. 

Vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus teatas varem, et Manbiji kesklinnas restoranile korraldatud enesetapurünnakus sai surma üks USA sõdur, üheksa tsiviilisikut ja viis Washingtoni toetusega Süüria Demokraatlike Jõudude (SDF) võitlejat.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles