Sánchez sai Kataloonia eest nahutada

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania peaminister Pedro Sánchez rääkis eile Strasbourgis europarlamendis oma kodumaa ja Euroopa tulevikust ning elas kaasa puhkenud sõnavahetusele.
Hispaania peaminister Pedro Sánchez rääkis eile Strasbourgis europarlamendis oma kodumaa ja Euroopa tulevikust ning elas kaasa puhkenud sõnavahetusele. Foto: Jean-Francois Badias/AP/Scanpix

Alguses paistis, et Hispaania peaministrist Pedro Sánchezest läheb see karikas riivamisi mööda ning ta lahkub Strasbourgist europarlamendi tulevikudebatilt hetke euromeelseimaks liidriks kiidetuna.

Hispaania peaministril Pedro Sánchezil piisas europarlamendi saadikute ees vaid paarist suhteliselt rahulikust viitest Katalooniale, et ta kulutaks vastuste voorus suure osa ajast riigi kirdepiirkonna küsimusele.

«Alates 2014. aastast on Kataloonias olnud viis hääletust, kolmed valimised ja kaks referendumit. Mis on olnud nende tulemuseks?» sõnas ta. «Maksimaalselt 48 protsenti inimestest toetab iseseisvust. Iseseisvuslastel on parlamendienamus, aga see tuleneb valimisseadusest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles