Tartul libises kahe viimase minutiga väärt võit käest, Kalev mängis Valmieraga kassi-hiirt

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Korvpalli Eesti-Läti ühisliigas võitles Tartu Ülikooli meeskond lõpuminutiteni Riia VEFiga nagu võrdne võrdsega, ent kaotas lõpuks siiski 75:81. Kalev/Cramo ei suutnud Valmieral kolme veerandiga eest rebida, ent tegi viimase kümn minutiga sotid selgeks ja võitis 88:79.

Tartu ja VEFi mängus oli täpselt kaks minutit enne lõpusireeni Arnas Velicka korvi järel tablool 2:2 viik. Ent siis vilistati Kregor Hermetile võitluses lauapalli pärast ebasportlik viga, Mareks Mejeris tabas kaks vabaviset ja Arturs Ausejs lisas kolmese ning VEF enam tartlastel endale ohtlikuks saada ei lasknud.

Tartu poolel tõi Velicka meeskonna parimana 22 punkti, Robin Kivi lisas 16 ja Julius Kazakauskas 15 punkti. Hermeti arvele jäi 12 punkti, Tautvydas Slezas viskas 6 punkti ja võttis 12 lauapalli. VEFI parim oli 20 punktiga Artis Ate, Mejeris lisas 19 punkti ning nii Ausejs kui ka Jabril Durham viskasid 12 punkti. Väga mitmekülgselt tegutses ka Steve Zack, kelle arvele kanti 7 punkti, 11 lauapalli ja 8 korvisöötu.

Kalev/Cramo - Valmiera.
Kalev/Cramo - Valmiera. Foto: Sander Ilvest

Kalev/Cramo kaotas Valmierale poolaja suisa seitsme punktiga ja veel neljanda veerandaja eel oldi punktiga taga. Viimasel veerandajal jäeti külalised aga vaid 10 punkti peale ja võideti lõpuks kindlalt. Peatreener Donaldas Kairys jagas mänguaega väga ühtlaselt, Kristjan Kitsing ja Branko Mirkovic tõid mõlemad Kalevile 17 ning Janari Jõesaar 16 punkti. Arnett Moultrie viskas 14 punkti ja võttis 10 lauapalli. Valmiera poolel kerkis 30 punktiga üleplatsimeheks Janis Kaufmanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles