Ratase sõnul püsib võimalus leppega Brexiti saavutamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Jüri Ratas.
Peaminister Jüri Ratas. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Ühendkuningriigi peaminister Theresa May kolmapäevase usaldushääletuse tulemus Briti alamkojas näitab, et on endiselt olemas võimalus leppega Brexiti saavutamiseks, ütles peaminister Jüri Ratas.

«Ootame Ühendkuningriigilt nüüd ettepanekuid nende Euroopa Liidust lahkumisega edasi liikumiseks. Järgmised sammud on peaminister May otsustada. Tunnustan teda senises keerulises olukorras hakkama saamise eest ning usun, et kõigile osapooltele rahuldav lahendus on endiselt võimalik leida,» sõnas Ratas.

«Kindlasti on Eesti ja teiste Euroopa Liidu liikmesriikide eelistus, et lahkumine tugineks läbiräägitud lepingule. Samas jätkame Euroopa Komisjoni juhtimisel ettevalmistustega ka juhuks, kui lahkumine peaks toimuma leppeta. Meie huvi on kaitsta oma kodanike ja ettevõtete huve ning peame oluliseks võimalikult sujuvat üleminekut. Arutame võimalikke Brexiti tulevikustsenaariume ka homme valitsuse kabinetiistungil,» jätkas peaminister.

Suurbritannia peaministri May valitsus sai parlamendi alamkoja kolmapäevasel usaldushääletusel 325 poolt- ja 306 vastuhäält.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles