Jõhker rünnak Rootsis: kennelist varastati pesakond kutsikaid, aretaja peksti julmalt läbi

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud kolmapäeva hommikul oli Rootsis Kristianstadi linna lähedal elav 51-aastane Eivor Nilsson oma kodumaja kõrvalhoones ja tegeles pesakonna koerakutsikatega, kui teda ründasid maskides mehed. Nilsson on kuldsete retriiverite tõuaretaja ja just kutsikad olid need, mida sissetungijad himustasid.

Kokku võeti kaasa kuus seitsmenädalast kutsikat, kellest igaüks on väärt 15 000 rootsi krooni ehk veidi alla 1500 euro. Tänaseks on röövist möödas nädal, ent seni pole uurijad suutnud kindlaks teha ei varaste isikuid ega kutsikate asukohta. Kristianstadi politseile teadaolevalt oli sissetungijaid vähemalt kaks ning peale kutsikate midagi kaasa ei võetud.

Röövijad ründasid jõhkralt ka kutsikate omanikku — esmalt pihustati Nilssonile näkku punast värvi ning seejärel peksti teda tömbi esemega pähe, kuni naine teadvuse kaotas. Kui Nilsson taas ärkvele tuli, suleti tema silmad ja suu teibiga ning kinni teibiti ka naise käed ja jalad. Peale röövlite lahkumist õnnestus Nilssonil end vabastada ja kõrvalhoonest välja komberdada. Seejärel märkas naist tema ema, kes sissetungijate saabumist ja lahkumist tähele ei pannud ning kellel polnud aimugi, et midagi valesti oli.

Foto: Stefan Olofson från tidningen Norra Skåne.

Posted by Miia Maria Mroue on Thursday, January 10, 2019

Kristianstadi politseijaoskonna uurija Peter Frostlund sõnas väljaandele Kristianstadsbladet, et uurimine jätkub ja kõiksugu vihjed on väga oodatud. «Kui keegi satub peale kahtlasena näivale kuldsete retriiverite müügikuulutusele, tuleks sellest kohe teada anda,» palus Frostlund inimestel tähelepanelik olla. Info kutsikate vargusest ringleb nüüdseks ka Eesti loomasõprade seas, sest tõenäosus, et kutsikaid püütakse maha müüa Rootsist väljaspool, on suur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles