Kohtla-Järve tahab ühistranspordi korraldamisest loobuda

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piletite komposter.
Piletite komposter. Foto: Margus Ansu

Kohtla-Järve linnavolikogu kavatseb kolmapäeval lõpetada ühistranspordi korraldamise alates 1. jaanuarist 2013, kui lõpeb leping praegu liine teenindavate bussifirmadega.

Kohtla-Järve linnaliinid läbivad mitut linna ja valda, ühistranspordi seaduse järgi need justkui polekski linnaliinid, kuna üle 60 protsendi liinist kulgeb teiste valdade territooriumil, seepärast tahabki linnavolikogu ühistranspordi korraldamise maavalitsusele üle anda, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Probleem on rahas, Kohtla ja Jõhvi vald küll toetavad ühistransporti, kuid mitte piisaval määral, arvab Kohtla-Järve abilinnapea Viktoria Tsventarnaja.

«Me arvame, et need proportsioonid ei ole õiglased meie suhtes ja neid soodustusi, mis kehtestab Kohtla-Järve linn, kasutavad kõik maakonna elanikud,» sõnas Tsventarnaja.

Kohtla-Järve linn kulutab ühistranspordile 440 000 eurot aastas ja peab Jõhvi osalust ehk 16 000 eurot liiga väikeseks summaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles