"Radari" otsepilt: Miks Kiviõlis haiseb? Mis mees on Mart Juur? Kuidas teha edukat bändi kui riigipiir on vahel?

«Radar» / Kanal 2
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kanal 2 uuriv telemagasin «Radar» on tänasest eetris uuel ajal kell 21.30!  Täna uurib «Radar», millal Kiviõli elanikud ükskord puhast õhku hingata saavad? Mida sõbrad ja lähedased Mart Juure presidendi teenetemärgi saamisest arvavad ning kuidas Juur ise uudisesse suhtus? Ning otsib vastust küsimusele, kuidas teha edukalt bändi, kui muusikud elavad erinevates riikides?

Möödunud nädalal Eesti muusikaauhindadel parima metal albumi kategoorias võitnud Talbot on märkimisväärne kooslus mitmes mõttes. Nad on üks enim välismaal tuuritanud Eesti bänd ja teadaolevalt ka ainsad, kes oma muusikat üle Eesti-Vene riigipiiri teevad. «Radar» otsib Talboti laulja Magnus Andre ja trummar Evgeni Mikhailovi üles nende prooviruumist ja saadab neid kaameratega Tallinna kontserdi eel.

Täna hommikul kirjutas Vabariigi President Kersti Kaljulaid alla käskkirja, millistele tublidele Eesti inimestele ta tänavu vabariigi aastapäeva eel teenetemärgid annetab. Üks Eesti riigi teenetemärgi saajatest on kirjandusminister, rahva poolt palavalt armastatud humorist, kirjanik, ajakirjanik, melomaan ja DJ Mart Juur.  Telesaade «Radar» uurib Mart Juurt ümbritsevatelt inimestelt, mis mees ta on.

Kiviõli inimesed on pidanud mädamunahaisu, tossu ja taevast alla sadavat musta tahmast lund taluma aastaid. Miks nii? «Sa hakkad juba magama sättima ja magamistoas ja terves korteris hakkab levima selline tugev väävlipõletushais. Magad halvasti ja enesetunne on päris halb,» kurdab Kiviõli linna patrioot ning seal terve elu elanud Mairo Gorbatšjov, kelle kannatus on viimse piirini proovile pandud.

Kas ja millal võiksid Kiviõli elanikud aga puhast õhku hingata ja mida ametkonnad on probleemi lahendamiseks teinud? Kui ohutu on Kiviõlis suusatamas käia või kas korstnast tuleva tossu eest peaks tõesti teises suunas kõndima?

Kõigest lähemalt juba täna kell 21.30 Kanal 2 saates «Radar».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles