Tunnustuse EHE Setomaa pälvisid Seto Folk ja I Seto Tandsopido "Kagoss kargasõ`".

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Setomaa ülembsootska Aare Hõrn annab 2018.aasta EHE Setomaa tunnustuse üle sootska Piret Torm-Kriisile, kes oli I Seto Tandsopido "Kagoss kargasõ`" peakorraldaja
Setomaa ülembsootska Aare Hõrn annab 2018.aasta EHE Setomaa tunnustuse üle sootska Piret Torm-Kriisile, kes oli I Seto Tandsopido "Kagoss kargasõ`" peakorraldaja Foto: Harri Sundell

MTÜ Setomaa Turism kuulutas välja EHE Setomaa võitjad, milleks osutusid tänavu Seto Folk ja I Seto Tandsopido "Kagoss kargasõ`".

EHE Setomaa tunnustuse laiemaks eesmärgiks on tuua esile Setomaa tugevusi reisisihtkohana. Oluline on, et tunnustuse pälvinud atraktsioon või tegu esindab Setomaad ehedal moel, tutvustab ja väärtustab kohale iseloomulikku elulaadi ja kultuuri. 2018. aastast paistsid enim silma juunikuus toimunud traditsiooniline Seto Folk ja esmakordne I Seto Tandsopido.

Seto Folk on festival, mis kogub iga aastaga järjest enam populaarsust. Tegemist on peresõbraliku suurüritusega, mis ühendab omavahel arhailise seto kultuuri ja etnomuusika, looduse, loengud, matkad, õpitoad ja tegevused lastele. 2018 aasta folgipidu kandis nime „Peo peal“ .

I seto tandsopido sündis sootska Piret Torm-Kriisi eestvedamisel. Eesti Vabariigi juubeli ja 25. korda toimuva Seto Kuningriigi päeva puhul ellu kutsutud sündmusel sai näha Setomaa eri aegade pärimustantse, mis rõhuasid seto tantsu ilu ja eripära. Maailma esimene Seto Tandsopido liitis edukalt üheks seto tantsu, laulu, pillimängu ja rõivad, tugevdades seeläbi veelgi seto tantsu kasutamist kohalikus kultuuriruumis.

EHE Setomaa tunnustust annavad 2010. aastast välja Setomaa Turism ja Setomaa Liit. Varasemalt on EHE Setomaa tiitli pälvinud Treski küün, Trad.Attack!’i Setomaa kontsert,  Toomemäe talu kodurestoran Maagõkõnõ, Obinitsa - soome-ugri kultuuripealinn, Eesti Vabaõhumuuseumi seto talu, Ostova festivalid, Seto Külävüü kostipäiv,  Taarka Tarõ, Nedsaja Küla Selts, Vana Jüri seebikoda, Värska Vallavalitsus Vanemuise suvelavastuse „Peko“ ellukutsumise eest ja Saatse seto muuseum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles