Kehvad teeolud on täna põhjustanud kümneid liiklusõnnetusi (2)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetus.
Liiklusõnnetus. Foto: TV3

Täna kella 16ks oli politseile teada antud rohkem kui 60 liiklusõnnetustest. Ainus raske avarii selleks kellaajaks juhtus hommikul Järvamaal, ülejäänud õnnetustes inimesed õnneks viga ei saanud.

«Kella 17.30ks olid õnnetustes veel viga saanud teelt välja sõitnud veoauto juht ning üks jalakäija,» ütles politsei- ja piirivalveameti juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo.

Loigo märkis, et libedus iseenesest õnnetusi ei põhjusta, küll aga tõstab õnnetusse sattumise riski. «Kui aga juurde liita teeolude jaoks liiga suur kiirus, siis on liiklusõnnetuse valem olemas. Kordan liiklejatele, et heitlikes ilmaoludes, kus lumesadu vaheldub vihmaga ning plusskraadid vaheldud miinuskraadidega, tuleb varuda kannatust ja valida tavapärasest madalam sõidukiirus, mis jätab aega reageerimiseks,» ütles Loigo.

Ta lisas, et teeoludele vastavast kiirusest ei pruugi abi olla, kui ei hoita pikivahet. «Inimeste pähe tuleb taguda teadmine, et iga manööver on sellistes ilmastikuoludes ohtlik. Iga juht on erinev, kuid sõita tuleb alati nii, et kõigil oleks võimalus tervena koju jõuda.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles