Kim Jong-uni parem käsi suundub USAsse tippkohtumise detaile lihvima (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindral Kim Yong-choli peetakse Põhja-Korea Kim Jong-uni paremaks käeks.
Kindral Kim Yong-choli peetakse Põhja-Korea Kim Jong-uni paremaks käeks. Foto: YONHAP / EPA / Scanpix

Põhja-Korea üks juhtivaid läbirääkijaid suundub Washingtoni, et arutada USA ametnikega Kim Jong-uni ja Donald Trumpi võimaliku teise tippkohtumise toimumist.

Lennujaamaallikate sõnul on Põhja-Korea delegatsioonil reserveeritud piletid täna õhtul Pekingist Washingtoni suunduvale lennule ning Lõuna-Korea allikate teatel on Kim Yong-cholil reisle kaasa võetud Põhja-Korea liidri Kimi kiri USA presidendile.

Kim Yong-chol kohtub homme tõenäoliselt USA välisministri Mike Pompeoga, teatas Lõuna-Korea uudisteagentuur Yonhap.

Kindral Kim Yong-choli peetakse Kim Jong-uni paremaks käeks ning ka varasematel aruteludel USAga on ta olnud Põhja-Korea juhtiv läbirääkija.

Üha enam on viimasel ajal hoogu kogunud spekulatsioonid, et USA ja Põhja-Korea juhtide järgmine kohtumine võib toimuda Vietnamis.

Plaanide kohaselt peaks Kim Jong-un minema kommunistlikku riiki ametlikule visiidile kusagil veebruaris, teatas Reuters, viidates anonüümsetele allikatele.

Pärast Trumpi ja Kimi ajaloolist kohtumist Singapuris mullu juunis on olnud vähe edasiminekut Põhja-Korea tuumaprogrammi lõpetamist puudutavates küsimustes, kuid viimasel ajal on aktiviseerunud diplomaatiline tegevus.

Kim Jong-un külastas selle aasta hakul Hiinat, et kohtuda president Xi Jinpingiga. Sarnane visiit eelnes ka Singapuri tippkohtumisele.

Lisaks on Põhja-Korea asevälisminister Choe Son-hui suundumas Rootsi, kus ta võib väidetavalt kohtuda Washingtoni eriesindajaga Põhja-Korea küsimustes Stephen Bieguniga. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles