Julie Girling – Brexiti tõttu mässaja

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europarlamendi liige Julie Girling mullu 28. veebruaril, kui Euroopa Rahvapartei liider Manfred Weber teda uues parteiperes tervitas.
Europarlamendi liige Julie Girling mullu 28. veebruaril, kui Euroopa Rahvapartei liider Manfred Weber teda uues parteiperes tervitas. Foto: Epp

Brexiti kõneluste edus kahtlemise pärast Briti Konservatiivse Partei mustaks lambaks muutunud ja lõpuks erakonnast välja heidetud europarlamendi liige Julie Girling tunnistab, et paljude endiste kaasvõitlejatega nad isegi enam ei tereta.

Kui mõelda põhjustele, miks teie liikmesus parteis peatati, siis kas nüüd on teis ka võidurõõmsat ma-ju-ütlesin-tunnet?

Ehk pisut. Kuigi see tunne ei ole kõige kasulikum.

Tegelikult tunnen, et mu partei diskrimineeris mind. Minu liikmesus peatati tehniliselt selle pärast, et ma ei hääletanud europarlamendis mittesiduval hääletusel vastavalt partei joonele.

Pärast seda on väga paljud konservatiivid Westministeris teinud selgelt asju, mis parteidistsipliini mõttes on kümme, kakskümmend, sada korda hullemad. Muuseas ka valitsuse liikmed. Ja neid ei visatud Konservatiivsest Parteist välja,

Samas pole ma enam kindel, kas Konservatiivne Partei enam on erakond, kuhu kuuluda tahaksin. Kõige selle pärast, kuidas nad Brexitit on hallanud. Briti poliitika ja eriti Konservatiivse Partei poliitika on täiesti käest ära läinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles