Ühendriikide politseinik tappis mängurelva kandnud teismelise (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeval tapetud 14-aastase poisi ema Sandra Gonzalez kutsub koos teiste aktivistidega üles lõpetama politseivägivald.
Teisipäeval tapetud 14-aastase poisi ema Sandra Gonzalez kutsub koos teiste aktivistidega üles lõpetama politseivägivald. Foto: Ross D. Franklin / AP / Scanpix

Ameerika Ühendriikides Arizona osariigis tappis politseinik teismelise noormehe, kes murdis sisse autosse ja tegi sõidukist varastatud mängurelvaga politsei suunas ähvardava liigutuse.

Phoenixi eeslinnas Tempes tappis politseinik teisipäeval 14-aastase poisi, kes murdis sisse sõidukisse ja tegi politsei suunas mängurelvaga ähvardava liigutuse. 

Nimelt alustas politsei autosse sisse murdnud noormehe tagaajamist. Ühel hetkel pöördus poiss politseinike poole, üks korrakaitsjatest pidas seda ohtlikuks sammuks ja tulistas teda. Teismeline suri kohalikus haiglas.

Kolmapäeval ütles politsei, et poiss kandis kaasas relva 1911 koopiat. Hiljem selgus, et ta oli relva võtnud koos mitmete teiste esemetega autost, millesse ta sisse oli murdnud.

Ametnike sõnul salvestati poisi tulistamine politseiniku kehakaameraga, aga salvestist ei ole ajakirjandusele avaldatud. Samuti pole teada ohvri ja teda tulistanud politseiniku nimed.

Arizona osariigi uudisteagentuur ABC15 intervjueeris ohvri venda ja ema, kes nõuavad politseilt juhtunu kohta põhjalikke selgitusi.

«Politseinikel on ju elektrišokipüstol? Miks mitte kasutada seda?,» ütles tapetud noormehe vend Jason Gonzales. «Minu vend ei oleks tulistanud. Ma tean, et ta poleks tulistanud.»

Ohvri ema Sandra Gonzalez ütles: «Kui nad tahavad määrida minu poja mainet, käituvad nad valesti. Lisaks sellele, et nad ta tapsid, tahavad nad ta hävitada,» ütles ema. «Ei. Ma ei luba seda. Ma tahan õiglust.»

Poisi sõbrad ja sugulased alustasid internetis kampaaniat, et koguda matuste korraldamiseks raha. Politseijaoskond ütles, et juhtumi osas alustatakse juurdlust. 

Kohalikest koosnev internetigrupp alustas kampaaniat politsei vägivallale tähelepanu pööramiseks.

«Me tahame teha lõpu politsei jõhkrusele ja saata vangi tapjatest politseinikud,» ütles aktivist Alexia Isais. «Me nõuame, et politsei võetaks vastutusele nende tapmiste eest, mis tavaliselt pannakse toime relvastamata, lihtsate inimeste vastu.»

Teisipäevane vahejuhtum on juba kolmas sel aastal samas piirkonnas aset leidnud tapmistest.

Jaanuari alguses tappis Phoenixi politsei 19-aastase Jacob Michael Harrise, kes sooritas koos kolme teise mehega relvastatud röövi. Teisel juhul tulistati poevaruses kahtlustatavat 17-aastast noormeest õlga. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles