Netflixi kasutajate arv tõusis peaaegu 140 miljonini

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Netflix on maailma kõige menukam voogedastusteenus.
Netflix on maailma kõige menukam voogedastusteenus. Foto: Alexander Pohl / ZUMAPRESS.com

Voogedastusplatvorm Netflix teatas neljapäeval, et nende maksvate kasutajate arv ületas 2018. aasta lõpuks 139 miljonit. Aasta viimase kvartaliga koguti juurde üheksa miljonit kasutajat, mis ületas prognoositud 7,6 miljonit.

Ettevõtte sõnul moodustavad nüüdseks suure enamuse nende programmist originaalsarjad, mille hulka kuuluvad sellised möödunud aasta hitid nagu «Roma» ja «Bird Box». Netflix kulutas möödunud aastal sarjade ja filmide tootmisele umbes kaheksa miljardit dollarit ja analüütikute sõnul võib selle aasta number olla juba üle 13 miljardi dollari.

Vaatamata headele vaatajanumbritele jäi 4,2 miljardi suurune neljanda kvartali käive oodatust madalamaks. Võrreldes 2017. aasta sama perioodiga oli tegu 27 protsendi suuruse käibe tõusuga. Viimastel nädalatel võrdlemisi tugevalt tõusnud Netflixi aktsia läks kauplemisjärgsetel tundidel kolme protsendiga langusesse.

Netflix teatas kaks päeva enne neljanda kvartali tulemuste avaldamist, et tõstab USAs ja mõnes Ladina-Ameerika riigis hindu, mis võib tuua ettevõttele käibes täiendavad miljard dollarit. Ettevõte vajab hädasti täiendavat raha, kui plaanib oma originaalprogrammile kulutada üha suuremaid summasid.

Vaatamata oma juhtpositsioonile voogedastusteenuste sektoris, seisab Netflix pidevalt silmitsi üha tihedama konkurentsiga, kellest paljudel on väga sügavad taskud. Kui Netflix on siiani konkureerinud peamiselt Amazoni, Hulu ja Google'i YouTube'iga, siis nüüd on peatselt sisenemas turule ka sellised uued tegijad nagu Apple, Disney ja WarnerMedia.

Voogedastusturg on muutunud ääretult tulusaks sektoriks, sest noorem generatsioon hülgab üha kiiremini traditsioonilist televisiooni. Küll aga on muutunud see juba ka suhteliselt üleküllastunuks ja seda eriti USAs, kust enamik taolisi teenuseid pärinevad. Pühadekvartalis lisandunud 8,8 miljonist Netflixi uuest kasutajast pärines ainult 1,5 miljonit Ühendriikidest.

Netflixi aktsiad on ka Postimehe investor Mari portfellis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles