Trump keelas kättemaksus Pelosil Afganistani lennata (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide president Donald Trump.
Ameerika Ühendriikide president Donald Trump. Foto: Martin H. Simon / RS/MPI/Capital Pictures/Scanpix

Ameerika Ühendriikide president Donald Trump tühistas oma peamise oponendi, esindajatekoja demokraadist spiikri Nancy Pelosi kava õhujõudude lennukiga Afganistani sõita. Tegemist võib olla kättemaksuga selle eest, et Pelosi palus Trumpil edasi lükata iga-aastakne kõne kongressile.

Sarkastilises kirjas ütles Trump Pelosile: «Mul on kahju teavitada, et teie reis Brüsselisse, Egiptusesse ja Afganistani on edasi lükatud. Me ajastame selle seitsmepäevase ekskursiooni ümber, kui seisak läbi saab.»

«Te kindlasti nõustute, et selle avalike suhete ürituse edasilükkamine on kohane,» kirjutas ta, märkides samas, et spiiker võib soovi korral lennata kommertslennuga. 

Pelosi ja tema delegatsioon olid kavandanud väljakuulutamata visiidi Afganistani sõjatsooni ja pidid sinna lendama USA õhujõudude lennuki pardal. Tema büroo andmeil Egiptust visiidikavas ei olnud.

Kongressi abi sõnul olid mitmed seadusandjad juba bussides, valmistudes Kapitooliumilt lahkuma, kui Trump pidurit tõmbas. 

USA esindajatekoja spiiker Nancy Pelosi.
USA esindajatekoja spiiker Nancy Pelosi. Foto: Carolyn Kaster/AP/Scanpix

Varem sel nädalal tegi Pelosi Trumpile ettepaneku lükata edasi 29. jaanuarile kavandatud pöördumine olukorrast riigis. Kuigi Pelosi viitas seejuures, et seisaku tõttu pole kõne pidamine turvaline, soovis ta ilmselt jätta presidendi ilma tolle tähtsaimast iga-aastasest hetkest rambivalguses. 

Valge Maja eitas, et reisi ärajätmise näol on tegemist kättemaksuga, kuid seda usuvad vähesed. 

Demokraadid vastasid Trumpi otsusele vihaselt. 

«Oma kahe valitsusaasta jooksul on president liiga tihti käitununud nagu oleks ta viiendas klassis. On meeletu probleem, et sellise iseloomuga inimene juhib meie riiki,» ütles kongressiliige Adam Schiff. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles