Islamiriik võttis vastutuse Magnitogorski kortermaja plahvatuse eest (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnitogorski majavaringus hukkus 39 inimest.
Magnitogorski majavaringus hukkus 39 inimest. Foto: Ilya Moskovets / Ilya Moskovets/TASS/Scanpix

Vana-aasta õhtul Venemaal Magnitogorskis aset leidnud kortermaja plahvatuse eest võttis ligi kolm nädalat pärast õnnetust vastutuse Islamiriik, kirjutas Moscow Times. Uurijate sõnul on tegemist valeväitega.

31. detsembril aset leidnud Magnitogorski majavaringus hukkus 39 inimest. Ametnike sõnul põhjustas majavaringu gaasiplahvatus ja uurijad kinnitasid, et hoonest ei leitud lõhkeainete jälgi.

Siiski kahlustasid paljud kohalikud terroriakti, sest vaid päev pärast majavaringut plahvatas linnas väikekaubik. Plahvatuses hukkus kolm inimest.

Täna varahommikul teatas Islamiriik oma häälekandjas Al Naba, et võtab vastutuse Magnitogorski kortermaja plahvatuse eest.

Terrorismi uurimise ja analüüsimise konsortsium (TRAC) ütles, et Islamiriigi Kaukaasia haru liikmed paigutasid pommi kortermaja kolmanda ja kümnenda korrusele vahele.

Uurimiskomitee juht Svetlana Petrenko kinnitas täna taas uudisteagentuurile TASS, et sündmuskohalt ei leitud jälgi lõhkeainest, mistõttu usutakse jätkuvalt, et tegemist oli gaasiplahvatusega.

«Alates uurimise algusest pole välistatud ühtegi tragöödia võimalikku põhjust. Tänase päevani paistab siiski olevat gaasiplahvatus kõige tõenäolisem põhjus. Ma rõhutan, et sündmuskohalt pole leitud lõhkeainete jälgi,» ütles Petrenko.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles