Video: Brexiti-sagina keskpunkti tõusis valjuhäälne spiiker

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brexiti-leppe arutelude käigus on erilist tähelepanu pälvinud Briti parlamendispiiker John Bercow, kes on püüdnud valju häälega saadikuid korrale kutsuda.
Brexiti-leppe arutelude käigus on erilist tähelepanu pälvinud Briti parlamendispiiker John Bercow, kes on püüdnud valju häälega saadikuid korrale kutsuda. Foto: HO / AFP/Scanpix

Tuliseid Brexiti-leppe arutelusid hallata püüdnud Briti parlamendispiiker John Bercow pälvis mitmel pool Euroopas kangelase tiitli. Videod tema emotsionaalsetest ja valjuhäälsetest püüetest tagada parlamendisaalis kord levivad laialt nii sotsiaalmeedias kui ajalehtede veebiportaalides.

55-aastase Bercowi katsed kutsuda parlamendisaadikuid korrale on pälvinud imetlust, aga samal ajal nähakse neid ka naljakatena. 

«See on nii naljakas. Saksa parlamendis kutsuks spiiker saadikuid korrale väga austaval moel, aga Suurbritannia parlamendis võib teha sellist häält,» kirjutas üks sakslanna Twitteris. Ühe kasutaja meelest on Bercow segu Monty Pythonist, Mr Beanist ja Benny Hillist ja kellegi meelest on Bercowi roll sarnane algkooliõpetaja omale.

Belgia ajaleht De Volkskrant ütles, et Suurbritannias ei suudaks mitte keegi teine kutsuda saadikuid korrale ilusamini, kui seda teeb Bercow. Nad nimetasid teda valjuks, tormakaks ja loomalikuks. Teine Belgia väljaanne, Le Soir, ütles, et Bercow on väljakannatamatu, aga asendamatu.

«Bercow on nagu mees, kes on pärast tööpäeva jõudnud juua poolt pudelit veini ja kelle abikaasa käskis pärast seda minna lahendama tüli nende kahe teismelise lapse vahel,» kirjutas üks Twitteri kasutaja.

Briti parlamendispiiker John Bercow.
Briti parlamendispiiker John Bercow. Foto: PARLIAMENTARY RECORDING UNIT HANDOUT / EPA / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles