Alkoholitootjad: piirikaubanduse kasv on tegelikult pidurdunud (4)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alko 1000 Market alkopood Eesti-Läti piiril.
Alko 1000 Market alkopood Eesti-Läti piiril. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Eesti Alkoholitootjate ja Maaletoojate Liit leiab täna avaldatud Eesti Õlletootjate Liidu poolt koostatud uuringu valguses, et piirikaubanduse kasv on tegelikult pidurdunud.

«Alkoholitootjate ja Maaletoojate Liidu analüüs piirikaubandusest, maksulaekumistest ja Eesti turule deklareeritud alkoholikogustest näitab, et piirikaubanduse kasv on pidurdunud,» kommenteeris liidu tegevjuht Triin Kutberg.

«Võrreldes Eesti sisemüügi rekordaastatega on nüüdseks nii kange alkoholi kui õllemüügid kukkunud suurusjärgus 40 protsenti. Maksulaekumised on samuti stabiliseerumas, õllemüügist laekub sel aastal rohkem aktsiisi kui ühelgi varasemal aastal,» ütles Kutberg.

«Lätis tõuseb sellel aastal alkoholiaktsiis ja Eestil on hea võimalus kehtestada järgnevaks neljaks aastaks maksurahu, mille käigus lasta turul rahuneda ning luua eeldused pikaajaliselt jätkusuutlikuks aktsiisipoliitikaks,» lisas ta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles