Kergejõustiku karikavõistlused meelitavad kohale mitmed Eesti tipud

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti karikavõistlustel on stardis ka Londoni MMi neljas mees Janek Õiglane (vasakul).
Eesti karikavõistlustel on stardis ka Londoni MMi neljas mees Janek Õiglane (vasakul). Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti kergejõustiku karikavõistlustel tulevad starti mitmed Eesti tipud: kümnevõistlejad Karl Robert Saluri ja Janek Õiglane, kolmikhüppajad Merilyn Uudmäe ja Tähti Alver, keskmaajooksja Liina Tšernov ja paljud teised.

Eeloleval pühapäeval, 20. jaanuaril toimuvad Tallinnas, Lasnamäe kergejõustikuhallis Eesti karikavõistlused. Võisteldakse kahes arvestuses: absoluutarvestuses (U20, U23 ja täiskasvanud) ning noorte arvestuses (U16 ja U18, kasutatakse U18 vahendeid). Osalema on oodata 508 võistlejat 38 klubist. Teiste seas tulevad starti Janek Õiglane, Merilyn Uudmäe, Tähti Alver, Taavi Tšernjavski, Karl Robert Saluri, Liina Tšernov. Stardis on ka paljud meie tulevikulootused, lisaks osaleb seitse sportlast Lätist.

Üksikaladel teevad kaasa mitmed Eesti paremad mitmevõistlejad. Janek Õiglane (Audentese SK) testib end teivashüppes ja 60 m tõkkejooksus, teine mitmevõistleja Taavi Tšernjavski (SK Elite Sport) osaleb samuti teivashüppes. Eestis saab võistlemas näha ka muidu USAs harjutavat mitmevõistlejat Karl Robert Salurit (KJK Järvala), tema osaleb kuulitõukes ja 60 m tõkkejooksus. Samuti mitmele alale keskenduv Hans-Christian Hausenberg (Tartu SS Kalev) osaleb karikavõistlustel 60 m tõkkejooksus, kaugushüppes ja kuulitõukes ning Kirstjan Rosenberg (Tallinna SS Kalev) võistleb teivashüppes ja 60 m tõkkejooksus.

Mitmevõistlejatele pakub teivashüppes konkurentsi Eerik Haamer (TÜ/ASK), kes viis hiljuti oma rekordi 5.19-ni.

Karikavõistlused on ka heaks võimaluseks, et püüda märtsi alguses toimuvate Euroopa sisemeistrivõistluste normatiivi. Selles valguses tasub jälgida teivashüppes Reena Kolli (KJK Visa), kõrgushüppes Grete Udrast (Audentese SK) ning Diana Suumanni (TÜ/ASK), kes teeb kaasa 60 m tõkkejooksus ja tõketeta sprindis.

Liina Tšernov (SK Jooksupartner) ja Jekaterina Patjuk (TÜ/ASK) on stardis naiste 3000 m jooksus.

Kohal on ka kaks EMi normi omavat kolmikhüppajat Merilyn Uudmäe (Audentese SK) ja Tähti Alver (Nõmme KJK), kes mõlemad teevad kaasa nii kaugus- kui kolmikhüppes.

Silma tasub peal hoida ka noortel, mitmeid käimise rekordeid purustanud Jekaterina Mirotvortseva (KJK Kalev-Sillamäe) osaleb karikavõistlustel 2000 m jooksus, jooksulootus Luna-Aleksandra Lagoda (TÜ/ASK) võistleb samal distantsil. Samuti on kohal mitmed noorte rahvusvahelistel tiitlivõistlustel edukalt esinenud sportlased.

Osalejate nimekirju näeb SIIT ja ajakava SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles