Saksa politsei otsib süürlasest aktivisti tapnud kirvemõrtsukat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaal Hamburgis tapeti kirvega Süüria päritolu aktivist, kes oli vastu president Bashar Al-Assadile.
Saksamaal Hamburgis tapeti kirvega Süüria päritolu aktivist, kes oli vastu president Bashar Al-Assadile. Foto: Chris Emil Janssen / imago/Chris Emil Janßen/Scanpix

Saksamaal Hamburgis tapeti jõhkras kirverünnakus Süüria päritolu aktivist, kahtlustatakse, et mõrva motiiv oli seotud mehe poliitiliste vaadetega.

48-aastane Mohamed Joune tõugati teisipäeva õhtul välja ühest hoonest Hamburgi tänaval. Tal oli mitu tõsist peahaava, mis ilmselt olid tingitud kirvelöögist, aga kiirabi saabumisel oli ta veel teadvusel. Siiski suri ta hiljem haiglas.

Lisaks peahaavadele oli maha raiutud üks tema näppudest.

Joune elas Saksamaal pikka aega, töötas apteekrina ja talle kuulus Hamburgis mitu korterit. Ta juhtis mittetulundusorganisatsiooni, mis koondas välismaal elavaid süürlasi ja pakkus humanitaarabi kodusõjast räsitud Süüriale.

2011. aastal loodud organisatsiooni veebilehel oli kirjas, et ühenduse eesmärk on vähendada süürlaste kannatusi, pöörates erilist tähelepanu naistele ja lastele. 

Saksa sotsiaaldemokraatliku partei poliitik Kazim Abaci, kes tundis Joune'i isiklikult, ütles tema tapmist kommenteerides: «Ta ei olnud seotud mitte üksnes humanitaarabi pakkumisega Süürias, vaid toetas ka Hamburgis elavate põgenike lõimumist.»

Abaci sõnul võis mehe tapmise põhjus olla tema vastumeelsus Süüria presidendile Bashar Al-Assadile. «On tõenäoline, et Mohamed tapeti tema poliitilise aktiivsuse tõttu,» ütles poliitik. 

Tapetud mehest jäi maha abikaasa ja kaks last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles