Türgi omavalitsus soovitab: jäätist ei tohiks lakkuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kätepesu on haiguste pesemiseks endiselt oluline.
Kätepesu on haiguste pesemiseks endiselt oluline. Foto: Caro / Anke Teschner / Caro / Anke Teschner

Türgi omavalitsuse naistele korraldatud koolituse soovitus jäätist mitte lakkuda on tekitanud sotsiaalmeedias korraliku debati.

Mõni kuu tagasi toimus Türgi Bağcılari omavalitsuses «naiselikkuse» koolitus, mis jagas nõuandeid riietuse, kõndimise, rääkimise ja muu etiketi osas.

Kuigi kursus nimega «Kuidas olla Istanbuli daam» sisaldas mitmeid näpunäiteid, pani üks neist kulmu kergitama – soovitus, et jäätist süües ei ole daamilik seda lakkuda.

Pärast asja jõudmist kohalikku meediasse tõstatus sotsiaalmeedias pahameel, kuna mõnede kasutajate arvates piirab see naiste vabadusi. Teiste arvajate sõnul kehtib aga reegel tegelikult igal pool maailmas, kuna naine ei ole jäätist lakkudes elegantne.

«Lihtsalt võta see suu sisse ja oota, kuni see sulab,» soovitas üks Twitteri kasutaja.

Küsimusele, kuidas oleks siis soovituslik banaani süüa, vastas üks Twitteri kasutaja sarkastiliselt: «Loomulikult noa ja kahvliga».

Kuid etiketiõpetaja ei kavatse kriitika all vankuma lüüa. «Ma ei taha luua muljet, et meie kursus on daamide kool. Me sihime sellest palju kõrgemale,» märkis juhendaja Arzu Arda, kes töötab muul ajal hoopis insenerina.

«Loengud on lõbusad. Tegelikult tean ma juba enamikku sellest, mida lektor meile räägib, kuid alles hiljuti olen ma seda ka praktiseerima hakanud,» lausus 19-aastane õpilane Ayşenur Parmak.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles