Rootsi värske valitsus seisab savijalgadel

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraat Stefan Löfven saab alustada teist ametiaega Rootsi peaministrina, kuid tal seisab ees keeruline võimuperiood.
Sotsiaaldemokraat Stefan Löfven saab alustada teist ametiaega Rootsi peaministrina, kuid tal seisab ees keeruline võimuperiood. Foto: Jessica Gow/Afp/Scanpix

Riksdag otsustas eile anda Stefan Löfvenile võimaluse teist ametiaega peaministrina töötada, kuid sotsiaaldemokraatide esimehe võimule aidanud lepe kahe traditsiooniliselt paremliitu kuulunud parteiga tähendab, et vasakpoolne koalitsioon peab püsima jäämiseks hakkama ajama parempoolset poliitikat.

«Ma võtan ülesande vastu alandlikkuse, aga ka otsusekindlusega,» kuulutas Löfven pärast hääletust pressikonverentsil.

Nagu riigis kombeks, ei olnud tal valitsusjuhiks saamiseks vaja mitte parlamendi enamuse jah-hääli, vaid ei-häält ei tohtinud anda rohkem kui pooled 349 Riksdagi liikmetest. Teisisõnu pidi parlament Löfveni võimule saamist sallima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles