Lätis uuritakse kriitikat, mis peatas 200 miljoni eurost soomukihanget

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belglaste soomukid on jõudnud Tapale. Pilt on artiklit illustreeriv.
Belglaste soomukid on jõudnud Tapale. Pilt on artiklit illustreeriv. Foto: mil.ee

Läti kaitseministeerium teatas, et asus uurima riigihangete järelevalve büroo (IUB) seisukohta, mis peatas otsuse osta 200 miljoni euro eest Soome firmalt soomukeid. 

«Riigihangete järelevalve büroo leidis, et mitu pakkujate välja toodud faktorit on põhjendatud, ning hankekomisjonile anti kolm kuud aega kõrvaldada büroo tuvastatud puudused. Sel eesmärgil peab hankekomisjon teostama üksikasjaliku analüüsi,» teatas ministeerium uudisteagentuurile LETA.

Neljapäeval selgus, et IUB keelas kaitseministeeriumil allkirjastada lepet, millega riik tahtis osta 200 miljoni euro eest soomukeid riigi soomukihanke võitnud Soome firmalt Oy Sisu Auto Ab.

Hanke tulemuse vaidlustasid Lõuna-Aafrika Vabariigi ettevõte Paramount International Marketing ning USA ettevõte AM General LLC.

IUB ütles, et ministeerium ei tohi lepet allkirjastada ning peab kolme kuuga kõrvaldama kõik hanke puudujäägid ja kõik pakkumused üle vaatama.

IUB hinnangul rikkus kaitseministeerium mitut hankemenetluse eeskirja, sest dokumentidest ei selgunud täpselt ministeeriumi nõuded ning ministeerium muutis vahepeal hanke tingimusi.

Otsust saab vaidlustada kohtus ning selleks on aega üks kuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles