Vene armee leidis kokkupõrke järel kadunuks jäänud kahe piloodi surnukehad (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Su-34 hävituslennuk.
Su-34 hävituslennuk. Foto: Tatjana Zenkovitš/EPA/Scanpix

Vene relvajõud on leidnud reede hommikul Jaapani mere kohal harjutuslennul kokku põrganud Vene sõjalennuki Su-34 kadunuks jäänud piloodi surnukeha, vahendas Vene meedia reede õhtul.

Amuuri-äärse Komsomolski «radarilt kadus kaks seitsmest Su-34 märgist. Lenduritel õnnestus eelnevalt katapulteeruda. Pärast seda nähti taevas kaht langevarjukuplit,» ütles allikas.

Hiljem selgus, et lennukid põrkasid kokku ning üks lennuk suutis mittetöötava mootoriga baasis maanduda, kuid teine kukkus Jaapani merre. Lennukid ei olnud relvastatud.

Merre kukkunud lennuki mõlemad sõjaväelased katapulteerusid. Varem reedel leiti merest üks piloot ja tema seisund on rahuldav, kirjutas uudisteagentuur TASS kaitseministeeriumile tuginedes.

Kaks pilooti leiti hiljem «ühegi elumärgita», vahendas Vene meedia kaitseministeeriumi teadet.

Ministeeriumi sõnul jätkuvad neljanda piloodi otsingud tugevast tuulest hoolimata.

Päästeoperatsioonis osalevad kuus Vaikse ookeani laevastiku laeva ja kopterid, kuid otsinguid takistab kõva tuul.

Ühe allika sõnul olid pommitajad kavajärgsel lennul Hurba lennuväljalt, mis on Amuuri-äärsest Komsomolskist 17 kilomeetri kaugusel.

Kokkupõrke põhjuseks peetakse inimlikku viga ning selle väljaselgitamiseks on alustatud juurdlust.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles