Pildid ja video: Mehhikos sai bensiinitoru plahvatuses surma 66 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mehhiko keskosas sai eile kütust lekkinud torujuhtme plahvatuses ja selle põhjustatud suurpõlengus surma 66 ja viga 76 inimest ning üle 85 inimese on kuulutatud kadunuks.

Ametnike ja riikliku naftafirma Pemex sõnul püüdsid kohalikud elanikud plahvatuse eel varastada torujuhtmest lekkinud bensiini. Hidalgo osariigi politsei sõnul saadi esimene teade lekkest kohaliku aja järgi kella 17 paiku, plahvatus kärgatas kaks tundi hiljem.

«Mõne minuti eest oli ohvrite arv... 66 surnut ja 76 vigastatut,» lausus Hidalgo osariigi kuberneri Omar Fayad. Kadunuks on kuulutatud üle 85 inimese.

Pemexi sõnul lekkis torujuhtmest bensiini väikelinna Tlahuelilpan juures. Linn asub pealinnast Méxicost umbes sada kilomeetrit põhjas. Augu, kust bensiini lekkis, olid torujuhtmesse puurinud kütusevargad, lisas firma.

Pemex omistas plahvatuse seadusvastase kraani manipuleerimisele. 

Videotelt on näha, kuidas kümned elanikud kogunevad lekkepaiga juurde ämbrite, prügikastide ja muude mahutitega. Inimesed rõõmustavad ning terved pered on kogunenud väljale kohta, kust kütusegeiser mitu meetrit taeva poole paiskub.

Seejärel on näha, kuidas leegid tõusevad öises taevas kõrgele ning torujuhe läheb põlema.

Sündmuskohale läksid tuletõrjujad ja kiirabid, kes asusid andma põletushaavadega inimestele esmaabi ning viima vigastatuid haiglasse. Kohalikud kliinikud ja haiglad on patsientidest tulvil, ütlesid AFP korrespondendid.

Julgeolekuminister Alfonso Durazo teatas tulekahju kontrolli alla saamisest kesköö paiku.

Mehhiko president Andrés Manuel López Obrador on kuulutanud sõja kütusevarastele ning plahvatus suurendab tähelepanu ärile, mis teenib varastele iga aasta 3 miljardit dollarit. Ainuüksi 2018. aasta esimese 10 kuu jooksul puurisid kütusevargad torujuhtmetesse 12 581 auku. See teeb umbes 42 auku päevas.

Riik on saatnud torujuhtmeid ja naftatöötlustehaseid valvama 3200 merejalaväelast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles