Miks hägustavad Hiina ametivõimud meeste kõrvu?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jing Boran.
Jing Boran. Foto: JEAN-PAUL PELISSIER / REUTERS/Scanpix

Hiina telenäol ja näitlejal Jing Boranil on midagi kõrvas, mida ametivõimud ei soovi teistele näidata, vahendab CNN.

Hiljutises telesarja «Mina, näitleja» osas muudeti Jingi nägu digitaalselt nii, et tema kõrvarõngaid näha poleks. Näitleja on mänginud mitmes Hiina kassahitis ja väidab, et pole ainus kõrvarõngakeelu ohver. Hiina Twitteri-versioonis Weibos levivad mitmed pildid, kus noorte meeste kõrvad on kõrvarõngaste peitmiseks hägustatud.

Pole teada, kas Hiina ametvõimud on telekanalitele välja andnud selge määruse, mis keelab meestel kõrvarõngaste kandmise või reageerivad telekanalid sellele, mida peetakse kultuuriliselt sobivaks.

Läinud aastal keelas Hiina meediajärelevalve telekanalitel tätoveeringutega näitlejate näitamise. Keelati ka hip-hop kultuuri ja muu «ebamoraalse» kujutamine Hiina riigimeedias.

Hiina professori Grace Leungi hinnangul mõjutab ametivõimude otsust soov vähendada lääne mõju Hiina popkultuurile.

«Nad kontrollivad aina enamat,» kirjutas blogija Chen Sanyi Weibos. «Kui naisstaaril on lühikesed juuksed, kas hägustame kogu tema pea? Kuidas oleks kõigi nende naisstaaride keelustamisega, kes näevad sootud välja?»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles