Liibüa rannikuvete lähistel võib olla kadunud üle saja migrandi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne. Hispaania merevägi päästis Detsembris migrante.
Pilt on illustratiivne. Hispaania merevägi päästis Detsembris migrante. Foto: Olmo Calvo / AP

Liibüa ranniku lähistel uppus Vahemere-ületusel kolm migranti ja umbes 15 on kadunud, teatas Itaalia merevägi, kuid ellujääjate sõnul oli põhja läinud kummipaadis umbes 120 inimest.

Merevägi sekkus reedel ning üks kopter päästis kolm alajahtunud inimest, kes lennutati Itaaliasse Lampedusa saarele, lausus admiral Fabio Agostini.

Operatsioon käivitati pärast seda, kui Itaalia õhuväe piloodid märkasid ühte hädas kummipaati umbes 20 inimesega pardal, lisas Agostini.

«Operatsiooni ajal nähti vees ulpimas kolme surnukeha,» aga kummipaati pole suudetud leida, lisas ta.

Kolme ellujääja sõnul oli neljapäeval teele asunud kummipaadi pardal aga umbes 120 inimest, teatas Rahvusvahelise Migratsiooniorganisatsiooni (IOM) esindaja Flavio Di Giacomo hiljem.

«Mõne tunni pärast hakkas see põhja minema ja inimesed uppuma,» lausus Di Giacomo.

Kadunute seas on 10 naist ja kaks last, kellest üks oli 10-kuune, lisas ta.

IOM-i andmeil on tänavu Vahemere-ületusel surma saanud 83 inimest. IOM-i sõnul on aasta esimese 16 päevaga tulnud üle Vahemere Euroopa rannikule 4216 paadipõgenikku. Mullu samal perioodil oli neid pea kaks korda vähem -- 2365.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles