Galerii: Berliinis protestiti põllumajanduslobi vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksamaa pealinnas Berliinis avaldasid tuhanded meelt keskkonnakaitse poolt ja tööstusliku põllumajanduse lobi vastu.

Politseinike sõnul oli meeleavaldajaid üle 12 000, korraldajate sõnul tuli kohale 35 000 inimest.

Berliinis toimub parasjagu rahvusvaheline põllumajandusmess «Grüne Woche.» Sellega rööpselt võtsid protestijad sihikule valitsuse poliitika, mis asetab tähtsale kohale suuremahulise põllumajanduse. Seda aga peetakse kahjulikuks nii tervisele kui ka keskkonnale ning teeb kahju väikefarmeritele ja mahepõllumeestele.

«See protest... näitab, et soovi teistsuguse põllumajanduspoliitika järgi ei saa nüüd eirata,» ütles erakonna Rohelised kaasjuht Robert Habeck, kes protestil osales.

Põllumajandusminister Julia Klöckner on saanud tänavalt «ühemõttelise sõnumi,» lausus organiseerijate pressiesindaja Saskia Richartz.

Klöckner vastas:«Me ei saa kogu maailma toita, kui vähendame tööstusliku põllumajanduse tootmist.» Samas tunnistas ta, et sektor peab olema efektiivsem ja keskkonda rohkem austama.

Marsil osales üle saja ühenduse ning üle riigi tuli kohale 171 traktorit.

Meeleavaldajad osaliselt blokeerisid mitmeks tunniks Brandenburgi väravat ümbritseva ministrite kvartali, kuid protesti lõppedes läksid nad laiali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles