Donald Trump pakkus välja kompromissi, et lõpetada valitsusseisak (13)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump 9. jaanuaril Kapitooliumi künkal kongressi vabariiklastega kohtumise järel.
USA president Donald Trump 9. jaanuaril Kapitooliumi künkal kongressi vabariiklastega kohtumise järel. Foto: Reuters/ScanPix

USA president Donald Trump rääkis uutest Mehhiko müüri projekti plaanidest, et lõpetada enam kui neli nädalat kestnud valitsusseisak.

Üheks Donald Trumpi «kompromissiks» on kasutada leebemat poliitikat noorte immigrantide peal, mis annaks lapsena Ühendriikidesse saabunud immigrantidele võimaluse kodakondsuseni jõuda. Seda kõike, kui ta saab kongressilt vastutasuks 5,7 miljardit dollarit piirimüüri ehitamiseks. 

Trump ütles, et ta pikendab «Ajutise kaitse staatuse» omanike viisasid kolmeks aastaks. Üle 300 000 inimese, kes on tulnud USAsse sõja või looduskatastroofi eest, saavad loa töötada ja elada ühendriikides «Ajutise kaitse staatuse» all. 

Donald Trump mainis ka oma varasemaid väljaütlemisi ja seisukohti kontrollimatust migratsioonist põhjustatud kahjude ja kuritegevuse teemal nimetades seda humanitaarkriisiks lõunapiiril.

USA demokraadist esindajatekoja spiiker Nancy Pelosi ütles, et presidendi uus pakkumine pole piisav.

USA valitsusseisak on üks ajaloo suurimaid ja on mõjutanud 800 000 ametnikku.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles