Somaalias sai USA õhulöögis surma 52 islamisti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks meest seisavad põlevate autode juures, mis on plahvatunud hotelli ees. Süü võtsid omaks Al-Shabaab islamistid. Pilt on artiklit illustreeriv.
Kaks meest seisavad põlevate autode juures, mis on plahvatunud hotelli ees. Süü võtsid omaks Al-Shabaab islamistid. Pilt on artiklit illustreeriv. Foto: SIMON MAINA / AFP

Somaalias sai laupäeval USA õhulöögis surma 52 rühmituse Al-Shabaab islamisti, teatas Ühendriikide Aafrika väejuhatus.

«Teostati õhulöök vastuseks Al-Shabaabi võitlejate rünnakutele valitsusvägede vastu. Meile laekunud andmetel kohaselt sai õhurünnakus surma 52 pühasõdalast,» kirjutati teadaandes.

Somaalias sai surma vähemalt kaheksa sõdurit, kui äärmusrühmituse Al-Shabaab võitlejad ründasid laupäeva varahommikul Kismayo linna ääres ühte sõjaväelaagrit.

Allikate sõnul asusid Shabaabi võitlejad rünnakule koidikul ning sellele järgnes tunde kestnud tulevahetus.

«Terroristid ründasid Bulogagdudi sõjaväebaasi raskerelvade ja lõhkeainega. Somaalia sõjavägi ja Jubalandi üksused osutasid vaenlasele vastupanu enne baasist taandumist,» lausus Somaalia sõjaväe ametnik Mohamed Abdikarin.

«Rünnakus hukkus kuus sõdurit ja veel kaks sai surma, kui üks mineeritud sõiduk õhiti ajal, kui üksused baasi tagasi kontrolli alla võtsid,» lisas ta.

Lähedalasuvate külade elanike sõnul rüüstasid võitlejad baasi ja võtsid kaasa ühe sõjaväesõiduki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles