Trump ründas juhtivat demokraati müürileppe tõrjumise eest (9)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ja Nancy Pelosi.
Donald Trump ja Nancy Pelosi. Foto: Jim Watson / AFP/Scanpix

USA president Donald Trump ründas teravalt demokraat Nancy Pelosit, kes oli lükanud tagasi kompromissleppe immigratsiooni ja piirimüüri osas, mis lõpetanuks 30 päeva kestnud valitsuse osalise tööseisaku.

Esindajatekoja spiikri Pelosi sõnul ei ole Trumpi pakkumine ajutisest kaitsest miljonitele sisserändajatele vastutasuks 5,7 miljardi dollari eraldamisele piirimüüri tarvis piisav. 

«Nancy Pelosi on käitunud sedavõrd irratsionaalselt & on läinud nii kaugele vasakule, et on nüüd ametlikult saanud Radikaalseks Demokraadiks,» kirjutas Trump Twitteris. «Ta on oma partei vasakpoolsetest nii ära hirmutatud, et on kaotanud kontrolli.»

«... Ja muuseas, tee puhtaks San Francisco tänavad, need on tülgastavad,» lisas ta nähtava seoseta San Franciscost pärit Pelosi poole pöördudes. 

Presidendi pakkumist ründasid ka mitmed tuntud immigratsioonivastased, kes võrdlesid seda amnestiaga. 

«Ei, amnestia ei ole osa mu ettepanekust. See on DACA pikendamine kolme aasta võrra,» märkis Trump teises säutsus, viidates eelmise presidenti Barack Obama programmile, mis kaitseb lapsena illegaalselt riiki saabunud sisserändajaid.

Lisaks 700 000 immigrandile, kes nõndanimetatud DACA ehk unistajate- programmi kaudu on kaitset saanud, laiendaks Trumpi ettepanek seda veel 300 000 inimesele, keda on väljasaatmise eest kaitsnud teine programm. 

Kuigi suuremat aktsiooni 11 miljoni riigis illegaalselt viibiva sisserändaja väljasaatmiseks pole Trumpi sõnul oodata, hoiatas ta: «Kuid ole ettevaatlik, Nancy!»

Asepresident Mike Pence, kes on juhtinud administratsiooni kontakte kongresmenidega, lausus, et eelnõud presidendi ettepanekuga tutvustatakse teisipäeval senatis.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles