Miks olid tänavused Tehvandi kuningad Niskanen, Bolšunov ja Sundby?

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile ainsa eestlannana Tehvandi tõusu sõitnud Anette Kasemetsa muljed legendaarsest paigast: «Eks olen natukene väsinud, aga polnudki midagi hullu.» Koperdamist ta muidugi intervjuus ei maininud.
Eile ainsa eestlannana Tehvandi tõusu sõitnud Anette Kasemetsa muljed legendaarsest paigast: «Eks olen natukene väsinud, aga polnudki midagi hullu.» Koperdamist ta muidugi intervjuus ei maininud. Foto: Tairo Lutter

«Ma rääkisin oma tiimikaaslasele, kes esimest korda Eestis võistleb (Bob Thompson – toim), et Tehvandi tõus on lihtne, ainult väike küngas, sest ega Eestis ju mägesid pole. Kui ta sinna jõuab, hakkab ta jumalat paluma,» naeris väliseestlane Len Väljas Otepää raja kõige tuntuma paiga kohta ja hindas Tehvandi tõusu MK-sarja üheks kõige raskemaks.

Tehvandi legendi teatakse üle suusamaailma. «Sellele võib võrdluseks tuua näiteks Faluni, kus on raske tõus ja Holmenkolleni, kus on raske rada,» hindas kahekordne olümpiavõitja Andrus Veerpalu kodukandi radasid.

«Päris paljud teiste koondiste treenerid küsisid Tour de Ski ajal, kas viie kilomeetri ring on ikka Tehvandi tõusuga. Paljud ütlevad, et ilma Tehvandita pole see õige Otepää,» nentis omalt poolt Team Haanja treener Anti Saarepuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles