Talibani rünnakus Afganistani sõjaväebaasile hukkus üle saja inimese (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjaväe treeningkeskus Maidan Wardaki provintsis Afganistanis, kus Taliban korraldas täna verise rünnaku.
Sõjaväe treeningkeskus Maidan Wardaki provintsis Afganistanis, kus Taliban korraldas täna verise rünnaku. Foto: Stringer / Reuters / Scanpix

Islamiliikumine Taliban ründas ööl vastu tänast Afganistani idaosas sõjaväebaasi ja politseikeskust, eri allikate teatel sai surma vähemalt sadakond inimest.

«Meil on informatsioon, et 126 inimest sai surma plahvatuses sõjaväe treeningkeskuses, hukkunute hulgas on kaheksa eriüksuse liikmed,» rääkis Reutersile anonüümsust palunud Afganistani kaitseministeeriumi kõrge ametnik.

Ühe riikliku julgeolekudirektoraadi allika sõnul on hukkunuid üle saja, teine sama asutuse töötaja Kabulis kõneles 50 hukkunust.

Kaks kõrget siseministeeriumi allikat kinnitasid, et hukkunute täpset arvu ei soovita avaldada, kuna peljatakse rahutuste puhkemist relvajõududes.

Rünnak baasile algas täna varahommikul, kui esmalt rammisid mässulised lõhkeainet täis auto kontrollpunktist läbi ning lõhkasid sõiduki riikliku julgeolekudirektoraadi treeningkeskuses Maidan Wardaki provintsi pealinnas Maidan Shahris.

Seejärel avasid kaks baasi sisenenud mässulist Afganistani vägede pihta tule, tappes veel hulga inimesi. Lõpuks lasti mõlemad ründajad maha.

Kaitseministeeriumi ametniku teatel kasutasid Talibani võitlejad rünnaku läbiviimiseks USAs toodetud Humvee sõidukit, mille nad olid hõivanud Afganistani vägedelt.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles